Ένα εξαιρετικά σπάνιο αγωνιστικό αυτοκίνητο Mercedes-Benz πωλήθηκε για 143 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, καθιστώντας το το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ.

Ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε ότι δημοπράτησε μια Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955 προς περίπου 143 εκατομμύρια δολάρια. Η πώληση έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε δημοπρασία κατά περισσότερα από 95 εκατομμύρια δολάρια και ξεπέρασε το ρεκόρ των 70 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα αυτοκίνητο που πουλήθηκε ιδιωτικά.

Η νικήτρια προσφορά έγινε από τον Βρετανό συλλέκτη αυτοκινήτων, σύμβουλο και αντιπρόσωπο Simon Kidston για λογαριασμό ενός πελάτη που δεν κατονομάζεται.

Η πώληση, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Hagerty Insider, πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου σε μια μυστική και εξαιρετικά ασυνήθιστη δημοπρασία στο Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Μόνο επιλεγμένοι συλλέκτες και πελάτες της Mercedes-Benz προσκλήθηκαν να παρευρεθούν.

Το 300 SLR Uhlenhaut Coupe είναι ένα από τα δύο που δημιουργήθηκαν το 1955 και θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα αυτοκίνητα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Κατασκευάστηκε από το αγωνιστικό τμήμα της Mercedes και πήρε το όνομά του από τον αρχιμηχανικό και σχεδιαστή του, Rudolf Uhlenhaut.

Το αυτοκίνητο βασίστηκε στο επιτυχημένο αυτοκίνητο W 196 R Grand Prix της εταιρείας, το οποίο κέρδισε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα με οδηγό τον Juan Manuel Fangio. Το 300 SLR είχε έναν μεγαλύτερο κινητήρα 3,0 λίτρων και μπορούσε να φτάσει τα 180 mph, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα νόμιμα αυτοκίνητα δρόμου εκείνη την εποχή.

Η εταιρεία Mercedes-Benz κατείχε και τα δύο από τα 300 αυτοκίνητα SLR — η ​​πώληση της 5ης Μαΐου ξάφνιασε πολλούς συλλέκτες.

Η Mercedes-Benz είπε ότι θα δωρίσει τα έσοδα για τη δημιουργία ενός ταμείου για υποτροφίες και εκπαιδευτική έρευνα για το περιβάλλον και την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα.

Πριν από την πώληση, το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε δημοπρασία ήταν μια Ferrari 250 GTO του 1962 στον οίκο RM Sotheby’s για 48,5 εκατομμύρια δολάρια το 2018 . Επίσης, μια Ferrari GTO του 1963 πουλήθηκε ιδιωτικά το 2018 για 70 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας