Ανοδικά αντιδρά σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς βρίσκει στηρίξεις στον κλάδο που πιέστηκε περισσότερο αυτήν την εβδομάδα, στον τραπεζικό. Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με κέρδη 0,77% στις 857,73 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 10 εκατ., παρά τις επιφυλακτικές κινήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Το κλίμα παραμένει εύθραυστο

Η χθεσινή αντοχή που επέδειξε ο γενικός δείκτης στις 850 μονάδες, αν και βρέθηκε ακόμη και στις 838 μονάδες, ενεργοποίησε κάποιες εντολές αγοράς και ακύρωσε κάποιες πωλήσεις που φαινόταν ότι είχαν αρκετοί τίτλοι. Βέβαια, το κλίμα παραμένει εύθραυστο, όπως φαίνεται και από τη σημερινή αντίδραση της αγοράς, την ώρα που τα τεχνικά σήματα έχουν δοθεί στους περισσότερους τίτλους.

Ο τραπεζικός κλάδος

Το θετικό είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει σήμερα, μετά το “κόκκινο σερί” από τις 26 Απριλίου. Στις 17 συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τότε, μόνο δύο είναι θετικές, με τον κλάδο να έχει βρεθεί σε ένα πρωτοφανή κλοιό ρευστοποιήσεων που η αγορά αναζητά το τέλος του. Και όπως εκτιμάται από τους περισσότερους αναλυτές, αν και οι εκτιμήσεις δεν είναι θετικές προς ώρας, για το τέλος των ρευστοποιήσεων, χωρίς τον κλάδο δεν μπορεί το ΧΑ να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που εμφανίζει στο ίδιο διάστημα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Μυτιληναίος σημειώνουν σημαντικά κέρδη, οδηγώντας και την αγορά ανοδικά, ενώ θετικά κινούνται και οι Εθνική, Coca Cola, Quest, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ χάνει 1,39% διορθώνοντας από το χθεσινό άλμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών