Το ρόλερ κόστερ αυτής της εβδομάδας στις αγορές συνεχίζεται, καθώς μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες, σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν κέρδη, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την τεχνική τους εικόνα.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,7%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 2,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,39% στις 7.404 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,96% στις 14.015 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,56% στις 6.309 μονάδες.

Ο Stoxx 600 θα επιχειρήσει σήμερα να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο της εβδομάδας, καθώς η χθεσινή πτώση χάλασε τις προσπάθειες των πρώτων ημερών. Βέβαια οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις δυσοίωνες αναφορές κερδών από τους λιανοπωλητές των ΗΠΑ έχουν μειώσει σημαντικά την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Οι επενδυυτές

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές του επιπτώσεις, που έχουν τροφοδοτήσει την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων παγκοσμίως. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού έχει προειδοποιήσει ότι η αποτυχία να ανοίξουν ξανά τα λιμάνια της Ουκρανίας θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 33,5% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, καταγράφοντας άνοδο ρεκόρ, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί το κόστος ενέργειας στα ύψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες