Σταθερά, χωρίς μεγάλες κινήσεις όμως, ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, αποτυπώνοντας για ακόμη αφορά την δυστοκία των αγοραστών και τα χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης.

Ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,85% στις 858,47 μονάδες, με τη λήξη των παραγώγων να αλλάζουν τις ισορροπίες.

Κρίσιμο το διεθνές περιβάλλον

Το ΧΑ δεν μπορεί να αλλάξει επίπεδο και να σπάσει την συσσώρευση μεταξύ 850 και 875 μονάδων εάν πρώτα δεν βελτιωθεί το διεθνές περιβάλλον.

Σε δεύτερο επίπεδο για να μπορέσει το ΧΑ να μη χάσει ούτε και τα τρέχοντα επίπεδα θα πρέπει να παραμείνει στην εστίαση των ξένων ώστε να επωφεληθεί από την ρευστότητα που εξακολουθεί να υπάρχει στις αγορές.

Χρονικά η συγκυρία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για το ΧΑ, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ενόψει των αλλαγών στους δείκτες του MSCI.

Εάν πράγματι η συναλλακτική δραστηριότητα αυξηθεί και οδηγήσει τους επίμαχους τίτλους σε ανάκαμψη, τότε το μήνυμα για την μέσο και μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς θα είναι θετικό. Μέχρι τότε όμως το ΧΑ θα πρέπει να υπομείνει την επιφυλακτικότητα των αγοραστών.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Eurobank και η Alpha Bank ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, τα οποία ξεπερνούν το 3%, με τις Εθνική, Coca Cola, Quest, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη.

Σαράντης, Aegean, ΟΠΑΠ και Jumbo σημειώνουν μικρές απώλειες, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να χάνουν 1,76% και ο ΟΤΕ να βρίσκεται στο -3,06%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders