Μοιρασμένα πρόσημα και ήπιες θετικές διακυμάνσεις είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να βρει ρυθμό σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει αυτήν την ώρα κέρδη 0,33% στις 862,64 μονάδες, με τον τζίρο μόλις να φτάνει στα 8 εκατ. ευρώ.

Αν και το ΧΑ έχει δείξει σημαντική αδυναμία να κινηθεί υψηλότερα, καταφέρνει τουλάχιστον να κρατά το εύρος της πλάγιας κίνησης του μεταξύ 850 και 875 μονάδων.

Οι αναλυτές

Βέβαια, η συσσώρευση αυτή κάποια στιγμή θα λυθεί, με την αδυναμία της αγοράς να κινηθεί υψηλότερα να δίνει το μήνυμα ότι οι πιθανότητες είναι περισσότερες στην πτωτική κίνηση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά πρέπει να βρει τον καταλύτη που θα της δώσει την ώθηση και κατεύθυνση, με τις επικείμενες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου να δίνουν τον τόνο. Επίσης, η εστίαση είναι και στις επικείμενες ανακοινώσεις των πρακτικών της Fed την Πέμπτη, αλλά και στις αιτίες που μπορεί να τροφοδοτήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει κέρδη 3,34%, ενώ θετικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Jumbo, Titan, Εθνική και Aegean.

Στον αντίποδα με απώλειες κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΟΛΠ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών