Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τις διακυμάνσεις τους όμως να δείχνουν και μια στάση αναμονής των πιθανών αποφάσεων της διοίκησης Μπάιντεν σχετικά με τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,43%, ο Shanghai Composite έκλεισε με οριακή διακύμανση, ενώ ο Shenzhen Component υποχώρησε 0,35%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,42%, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 0,34%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,8%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε αμετάβλητος.

Σε επίπεδο τίτλων, η Toyota Motor σημείωσε άνοδο 0,29%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παγκόσμια παραγωγή κατά περίπου 100.000, σε 850.000 οχήματα τον Ιούνιο, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Μείωση δασμών

Οι αγορές φάνηκε να θεωρούν την προοπτική μείωσης των αμερικανικών δασμών στα κινεζικά προϊόντα ως ένα δείγμα πιθανής βελτίωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται μειώσεις δασμών.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 2018 η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και το Πεκίνο ανταπέδωσε με παρόμοια τιμωρητικά μέτρα, οδηγώντας και τις δύο πλευρές σε έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας τον Μάιο αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών, καθώς τα σημεία συμφόρησης στην προσφορά προκάλεσαν επιβράδυνση της παραγωγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές