Με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται και τον όμιλο της Βιοχάλκο να επικουρεί, το ελληνικό χρηματιστήριο επιβεβαιώνει τη θετική του πορεία μέχρι τώρα, προσεγγίζοντας εκ νέου τα επίπεδα των 870 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,88% στις 867,36 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 27 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν έχει αλλάξει επίπεδο τεχνικά, παραμένοντας σε πτωτικό κανάλι, αλλά τις τελευταίες δείχνει να θέλει να σταθεροποιηθεί και να μείνει σε κάθε περίπτωση κοντά στις αντιστάσεις, η διάσπαση των οποίων θα ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα. Δίνει δηλαδή την αίσθηση της συσσώρευσης δυνάμεων για τη διάσπαση του «ταβανιού» των 870 μονάδων, το οποίο έχει βάλει στοπ τις τελευταίες ημέρες στους αγοραστές.

Βέβαια, όσο πλησιάζουμε στην ερχόμενη Τρίτη, όταν δηλαδή και θα ολοκληρωθεί το rebalancing λόγω των αλλαγών του MSCI, η πραγματική τάση θα θολώνει από τις μεγάλες κινήσεις που αναμένονται στους επίμαχους τίτλους, ιδίως στην Εθνική και τον Μυτιληναίο. Πάντως, στα χαμηλά του ο γενικός δείκτης έχει τη στήριξη των 860 μονάδων και στα υψηλά η ζώνη των 870-873 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Εθνική και Βιοχάλκο σημειώνουν ισχυρά κέρδη, με τις Μυτιληναίος, Eurobank, Aegean, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εντοπίζονται στις Quest, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil, με τις ΔΕΗ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια και ΑΔΜΗΕ να βρίσκονται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών