Μικρός τελικά ήταν ο θετικός απολογισμός σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, τόσο σε επίπεδο κερδών όσο και τζίρου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες συνέχισαν την ανάκαμψη τους, μετά τη χθεσινή ανάπαυλα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 863,41 μονάδες, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη συνεδρίαση ότι βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης.

Η θετική διαφοροποίηση

Το θετικό βέβαια είναι ότι η ελληνική αγορά διαφοροποιήθηκε από το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, ακόμη και με αρκετούς τίτλους του να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη. Το αρνητικό όμως είναι ότι αυτή η διαφοροποίηση ήρθε χωρίς υψηλό τζίρο, μόλις 68 εκατ. ευρώ, δείχνοντας περισσότερο στάση αναμονής και λιγότερο διάθεση διαμόρφωσης τάσης. Βέβαια, η συσσώρευση αυτή κάποια στιγμή θα λυθεί, με την αδυναμία της αγοράς να κινηθεί υψηλότερα να δίνει το μήνυμα ότι οι πιθανότητες είναι περισσότερες στην πτωτική κίνηση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά πρέπει να βρει τον καταλύτη που θα της δώσει την ώθηση και κατεύθυνση, με τις επικείμενες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου να δίνουν τον τόνο. Επίσης, η εστίαση είναι και στις επικείμενες ανακοινώσεις των πρακτικών της Fed την Πέμπτη, αλλά και στις αιτίες που μπορεί να τροφοδοτήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Βέβαια, όσο πλησιάζουμε στην ερχόμενη Τρίτη, όταν δηλαδή και θα ολοκληρωθεί το rebalancing λόγω των αλλαγών του MSCI, η πραγματική τάση θα θολώνει από τις μεγάλες κινήσεις που αναμένονται στους επίμαχους τίτλους, ιδίως στην Εθνική και τον Μυτιληναίο. Πάντως, στα χαμηλά του ο γενικός δείκτης έχει τη στήριξη των 860 μονάδων και στα υψηλά η ζώνη των 870-873 μονάδων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Βιοχάλκο έκλεισε με άνοδο 4,28%, με τις Alpha Bank, Μυτιληναίο, Εθνική, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Λάμδα να ακολουθούν με επίσης σημαντικά κέρδη.

Θετικά έκλεισαν οι Eurobank, Aegean, ΑΔΜΗΕ και Ελλάκτωρ, ενώ αρνητικά οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Σαράντης και Quest. ΔΕΗ και Motor Oil έχασαν 1,35% και 1,24%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών