Υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς δέχεται πίεση από την άνοδο του δολαρίου με τους επενδυτές να είναι σε αναμονή για την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed (minutes), όπου θα αναζητήσουν στοιχεία για την πορεία της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,7% στα 1.852,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχωρούν κατά 0,6% στα 1.853,40 δολάρια.

Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,4% από τα χαμηλά επίπεδα μηνός που έφτασε χθες Τρίτη.

«Το δολάριο πιθανότατα θα φθάσει και πάλι στα υψηλά επίπεδα που άγγιξε νωρίτερα τον Μάιο, επειδή τα πρακτικά της FOMC θα αποκαλύψουν ότι η Fed είναι προσηλωμένη στην τρέχουσα γερακίσια στάση της και αυτά είναι κακά νέα για τον χρυσό», σημειώνει ο ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, Ρικάρντο Εβαγκελίστα 

Ενώ οι αγορές αναμένουν αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τους επόμενους μήνες, υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της Fed θα μπορούσε να επιβαρύνει την οικονομική ανάκαμψη.

Η τιμή του ασημιού σημείωσε πτώση της τάξης του 1,5% και διαμορφώθηκε σε 21,76 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε κατά 1,4% στα 940,89 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε πτώση της τάξης του 0,7%  στα 1.992,37 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές