Aνοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ενισχύονται από τον περιορισμό στην παγκόσμια προσφορά και την προοπτική αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ λόγω της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για το μήνα Ιούλιο σημείωσαν άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενισχύθηκαν κατά 1,24 δολάρια ή κατά 1,1% και διαμορφώθηκαν στα 114, 81 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI  για το μήνα Ιούλιο ενισχύθηκαν κατά 1,46 δολάρια ή κατά 1,3% στα 111,23 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου κερδίζουν στήριξη από τη στενή προσφορά βενζίνης, με τα αποθέματα της να μειώνονται κατά 4,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν πηγές της αγοράς στο Reuters, επικαλούμενες στοιχεία του American Petroleum Institute. Τα στοιχεία για τα αποθέματα από την αμερικανική κυβέρνηση αναμένονται σήμερα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης θα έχουν μειωθεί την περασμένη εβδομάδα.

«Λίγο πριν από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης, τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης βρίσκονται στο εποχικά χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2014», εξηγεί ο αναλυτής της Commerzbank Κάρστεν Φρίτς.  Τα ταξίδια το Σαββατοκύριακο της εθνικής εορτής Memorial Day στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι τα πιο αυξημένα των τελευταίων δύο ετών, με αποτέλεσμα η ζήτηση καυσίμων να αυξηθεί.  Την ίδια στιγμή, οι παγκόσμιες προμήθειες αργού συνεχίζουν να περιορίζονται, καθώς στη Ρωσία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα στον κόσμο, έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές