Το δρόμο για την μεγάλη δοκιμασία των 900 μονάδων παίρνει σιγά σιγά το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει και σήμερα να κινηθεί υψηλότερα, αν και με αρκετή δόση επιφυλακτικότητας.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,45% στις 891,96 μονάδες, με τον τσίρο μάλιστα στα 15 εκατ. ευρώ.

Το διεθνές κλίμα

Μετά τη διάσπαση των 870 μονάδων, τις οποίες και πολιορκούσε επί μία εβδομάδα, το ΧΑ καταφέρνει να δώσει μια καλή εβδομάδα, κατά την οποία έχει προσθέσει πάνω από 3% μέχρι τώρα.

Βέβαια, σε αυτό έχει στο πλευρό του και το βελτιωμένο διεθνές κλίμα, αλλά είναι σημαντικό ότι το ΧΑ καταφέρνει να κρατήσει το θετικό του βηματισμό, αναιρώντας τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι από τους πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης, καθώς δείχνει να βγαίνει από το έντονο πτωτικό κανάλι που οδήγησε τον κλαδικό έως και τις 540 μονάδες και να ανακτήσει πλέον και τις 600 μονάδες.

Ο κλάδος όμως βοήθησε και να βλέπει σήμερα ο γενικός δείκτης τις 900 μονάδες, οι οποίες τεχνικά είναι ζώνη υποδοχής των αγοραστικών δυνάμεων.

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική και Alpha Bank ξεχωρίζουν με το +3,70% και +2,86% που σημειώνουν, ενώ θετικά κινούνται και οι Σαράντης, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και ΕΛΧΑ.

Στον αντίποδα, η Coca Cola χάνει 1,53%, με τις Βιοχάλκο, Jumbo, Μυτιληναίος, Titan και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με μικρή πτώση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών