Κάθετη πτώση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς οι εισαγωγές υποχώρησαν. Πρόκειται για ένα στοιχείο που αντανακλά την τάση μείωσης των αποθεμάτων από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, το έλλειμμα υποχώρησε στα 105,9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας σημαντική πτώση κατά 15,9% έναντι του Μαρτίου. Οι αναλυτές ανέμεναν μεν υποχώρηση, αλλά όχι τόσο μεγάλη καθώς εκτιμούσαν πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στα 115 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 5,2 δισ. δολάρια σε μηνιαία βάση φτάνοντας τα 173,9 δισ. ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 14,8 δισ. στα 279,9 δισ. δολάρια.

Αναλυτές της αγοράς επεσήμαναν πως οι εισαγωγές είχαν καταγράψει σημαντική άνοδο το διάστημα από το Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο, καθώς χονδρέμποροι και λιανέμποροι προσπαθούσαν να αυξήσουν τα αποθέματα τους, όμως η διαδικασία αυτή έχει χαλαρώσει. Οι ενδείξεις αναφορικά με τα αποθέματα δείχνουν πως σε όλους τους κλάδους έχουν αποκατασταθεί πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, με εξαίρεση τον κλάδο αυτοκινήτου.

Εξάλλου η συνεχής άνοδος του πληθωρισμού, η διάβρωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών λόγω της εκτίναξης του κόστους ζωής και η αβεβαιότητα που προκαλεί ο πόλεμος εκτιμάται πως θα αρχίσει να «ροκανίζει» τα επίπεδα ζήτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή