Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αποτυπώνουν τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα άνοδος του πετρελαίου στους δείκτες τιμών καταναλωτή, άρα και στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,3%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,14% στις 7.611 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,58% στις 14.491 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,60% στις 6.522 μονάδες.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επί της αρχής να περικόψουν το 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, προκαλώντας νέα άνοδο στο πετρέλαιο, το οποίο σημειώνει κέρδη 2%. Και αυτή η άνοδος έρχεται την ώρα που τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη είναι ανησυχητικά.

Μόλις χτες, ανακοινώθηκε ότι ο γερμανικός πληθωρισμός έφτασε στο 8,7% ετήσιο τον Μάιο, ξεπερνώντας σημαντικά τις προσδοκίες των αναλυτών για 8,0% και σημειώνοντας μεγάλη απόκλιση από το 7,8% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις πληθωρισμού του Μαΐου, στην Ιταλία και την ευρύτερη ευρωζώνη, με τις αγορές να αναζητούν ενδείξεις σχετικά με την ταχύτητα και την κλίμακα των αυξήσεων των επιτοκίων που ενδέχεται να απαιτηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Ιούλιο και μετά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές