Στα προ πανδημίας επίπεδα επανάκαμψε η κίνηση στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κουτσούκο, πρόεδρο Hellastron/ διευθύνοντα σύμβουλο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», ο οποίος μίλησε στην 3η ημέρα του 5ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών -ITC 2022.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr.

Έως και 70% η πτώση στην πανδημία

Όπως είπε, «την περίοδο της covid σημειώθηκε μεγάλη πτώση της χρήση των αυτοκινητόδρομων από τα ΙΧ, που άγγιξε ακόμα και το 70%, ενώ στα φορτηγά η μείωση ήταν μικρότερη». Πλέον, όπως υποστήριξε, η κίνηση πλέον στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους έχει σχεδόν επανέλθει στα επίπεδα του 2019.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούκος ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει καταφέρει να φτιάξει ένα δίκτυο αντάξιο ευρωπαϊκών επιπέδων, με τη χώρα να βρίσκεται στην 7η στη σχετική ευρωπαϊκή λίστα ανάμεσα σε 21 χώρες».

Τα αναλογικά διόδια

Επισήμανε  ότι «τα τελευταία 2-3 χρόνια έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων, πλέον έχουμε έναν πομποδέκτη και μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της αναλογικότητας των διοδίων επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή εκτιμάται στο 60%-70% και στο επόμενο διάστημα θα φτάσει στο 100%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».