Έρευνα με σκοπό να διερευνηθεί οικονομικά, διοικητικά και κοινωνικά η εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφόρησης των οδηγών στο οδικό δίκτυο της χώρας πραγματοποιεί η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καλώντας τους πολίτες να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

To RAM

Όπως σημειώνει το Πολυτεχνείο, «παρ’ όλο που οι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάζονται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας, ένα μικρό ποσοστό των ατυχημάτων στην Ευρώπη συμβαίνει σε αυτούς.

Το ερευνητικό έργο RAM (Road Alert Messaging system) αντιμετωπίζει ολιστικά τη στοχευμένη ενημέρωση του συνόλου των χρηστών των οδών, κυρίως σε αυτοκινητοδρόμους, μέσω μετάδοσης έγκαιρων και έγκυρων μηνυμάτων απευθείας από τον διαχειριστή της οδού μόνο προς τους χρήστες που αυτή η πληροφορία αφορά.

Η επιλογή των μηνυμάτων γίνεται απευθείας από τον διαχειριστή της οδού, ο οποίος επιλέγει τι θα περιλαμβάνει το μήνυμα, πότε θα αποσταλεί /αποστέλλεται στους χρήστες, πόσο θα διαρκεί η συνεχής αποστολή του, και ποιους θα αφορά.

Η ανάπτυξη του παραπάνω συστήματος πρέπει να εδράζεται στην εμπειρία των διαχειριστών των οδών, αλλά και στις ανάγκες των χρηστών των οδών, είτε είναι οδηγοί είτε επιβάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΜΠ επιζητά τη συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι αξιόπιστο και χρήσιμο, συμβάλλοντας όλοι μαζί στο να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας.»

Η ανάπτυξη του RAM χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
ΟΠΑ: Ενημερώνει τους υποψήφιους φοιτητές  για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου
Academia |

ΟΠΑ: Ενημερώνει τους υποψήφιους φοιτητές για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Η δράση συμβουλευτικής, θα προσφέρεται όλο το διάστημα που οι υποψήφιοι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν στη διάθεσή τους για να καταθέτουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

Πρόβλεψη Νοσοκομειακών Επανεισαγωγών με Τεχνητή Νοημοσύνη
Academia |

Πρόβλεψη Νοσοκομειακών Επανεισαγωγών με Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ικανότητα πρόβλεψης των επανεισαγωγών ασθενών επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση και καλύτερες στρατηγικές μετά την έξοδο, αποτρέποντας μελλοντικά απειλητικά για τη ζωή περιστατικά και μειώνοντας το ιατρικό κόστος τόσο για τον ασθενή όσο και για το σύστημα υγείας.