Την αξιοποίηση υλικών χάλυβα που έχουν παραχθεί χωρίς ορυκτά καύσιμα δρομολογεί η Volvo επιδιώκοντας να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα επιτύχει το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Έως το 2050, το σύνολο των προμηθειών της εταιρείας σε χάλυβα πρέπει να αφορά χάλυβα με μηδενικές καθαρές εκπομπές, στόχος που εντάσσεται στη φιλοδοξία της να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2040.

Η παραγωγή χάλυβα και το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Όπως είναι γνωστό, η παραγωγή χάλυβα αποτελεί βασική πηγή εκπομπών CO2 στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το 2021 αντιπροσώπευε κατά μέσον όρο το 33% στο σύνολο των εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με την παραγωγή ενός νέου αυτοκινήτου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παραγωγή χάλυβα επιφέρει το 7% όλων των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Την πρώτη επιτυχημένη κατασκευή ατσάλινων υλικών χωρίς ορυκτά καύσιμα ανακοίνωσε πριν από έναν περίπου χρόνο η  εταιρεία SSAB, στρώνοντας το δρόμο προς τη δημιουργία μίας πράσινης εφοδιαστικής αλυσίδας στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα. Πρόκειται για αποτέλεσμα της συνεργασίας των κρατικών σουηδικών εταιρειών Vattenfall και LKAB, θυγατρικές της SSAB, οι οποίες ξεκίνησαν το πρόγραμμα το 2016. Πρώτος πελάτης τους είχε από τότε ανακοινωθεί ότι θα είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης