Το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα βίαιο για την αγορά κρυπτονομισμάτων και μια δύσκολη στιγμή για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων να κρατήσουν υπό έλεγχο τα συναισθήματά τους.

Η βουτιά στην κεφαλαιοποίηση του κλάδου, είχε ως κύριο υπαίτιο το terraUSD, ένα από τα πιο δημοφιλή σταθερά νομίσματα συνδεδεμένα με δολάριο ΗΠΑ, το οποίο κατέρρευσε σχεδόν εν μία νυκτί. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό: τόσο το bitcoin και όσο και το ether, επίσης, έχουν επίσης καταγράψει σημαντικές απώλειες από τα πρόσφατα υψηλά τους.

Ο γκουρού του διαλογισμού και σύμβολο του New Age, γνωστός για την «επαφή του με τα συναισθήματα» αλλά και την πρόσφατη ενασχόλησή του με τον χώρο των NFT, ο Ντίπακ  Τσόπρα λέει ότι οι επενδυτές δεν μπορούν να αγνοήσουν την πρόσφατη κατάρρευση της αγοράς κρυπτογράφησης, αλλά θα πρέπει να μπορούν να δουν πέρα ​​από αυτήν.

Οι «αρκούδες» και το πνευματικό οικοσύστημα

«Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε κρίση, έχοντας χάσει τρισεκατομμύρια δολάρια. Είμαστε σε μια bear market», είπε ο Τσόπρα στο CNBC.

«Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να σκεφτούμε μακροπρόθεσμα σε αυτές τις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Νομίζω ότι η ανάδυση συμβαίνει όταν έχεις τη μέγιστη ποικιλομορφία ανθρώπων να συμμετέχουν εκεί δημιουργικά, να επαινούν ο ένας τις δυνάμεις του άλλου και να έχουν κάποιο είδος πνευματικού και συναισθηματικού οικοσυστήματος όπου μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην κοινότητα κρυπτογράφησης», είπε ο Τσόπρα.

Τα NFT στην υπηρεσία της ευεξίας

Νωρίτερα φέτος, το ίδρυμα Chopra συνεργάστηκε με την πλατφόρμα crowdfunding κρυπτογράφησης EarthFund για να λανσάρει μια συλλογή από NFT που στοχεύουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιτύχουν ψυχική και συναισθηματική υγεία. Οι κάτοχοι κουπονιών μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές που τους επιτρέπουν να «χρηματοδοτήσουν ένα ταμείο και να αποφασίσουν ως κοινότητα ποια έργα ψυχικής ευεξίας λαμβάνουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να κάνουν τη διαφορά».

Το Ίδρυμα Chopra έχει επίσης συμμετάσχει στην πρωτοβουλία SameYou NFT της ηθοποιού Emilia Clarke που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, η οποία στοχεύει να παρέχει καλύτερη θεραπεία σε όσους αναρρώνουν από τους τραυματισμούς εγκεφαλικού εγκεφαλικού επεισοδίου και τραυματισμού.

«Χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη για να μιλήσουμε με άτομα με ψυχολογικά προβλήματα και εάν χρειάζονται συμβουλευτική, έχουμε ένα κουπόνι με το EarthFund ώστε να μπορέσουμε να εκδημοκρατίσουμε την ευημερία σε όλο τον κόσμο», είπε ο Chopra. «Αυτό είναι το μέλλον. Θέλουμε να δημιουργήσουμε παγκόσμιες κοινότητες προσοχής, στοργής, εκτίμησης και αποδοχής, όπου οι άνθρωποι είναι εκεί για να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και να έχουν ο ένας την πλάτη του άλλου».

«Ελπίζω οι άνθρωποι να μην παρασυρθούν από το μελόδραμα [των NFTs], επειδή οι αγορές αντανακλούν πάντα το άστατο ανθρώπινο μυαλό. Μια μέρα ανεβαίνει, μια μέρα πέφτει, μια είδηση ​​και βρισκόμαστε σε μια ανοδική αγορά, την επόμενη μέρα υπάρχουν άσχημα νέα και είμαστε σε μια bear market», είπε ο Τσόπρα.

«Τελικά, η ιστορία έχει δείξει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα συμβεί επειδή είμαστε δημιουργικοί άνθρωποι, αλλά πρέπει να παραμένουμε εκεί και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Δεν είναι ώρα για ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή, αλλά για συνεργασία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News