Στήριγμα στην άνοδο της Coca Cola βρίσκει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο χάνει την ορμή με το πέρασε τη ζώνη των 900 μονάδων, συντηρώντας πλέον απλά τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,37% στις 900,22 μονάδες, με τον τζίρο να είναι χαμηλότερος των 30 εκατ. ευρώ.

Η διστακτικότητα που παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου συνεχίζεται και σήμερα, με την αγορά να αναμένει αφενός τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ αυτήν την εβδομάδα και αφετέρου τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου και εκτιμάται να ανακοινωθεί η μεγάλη αλλαγή της πολιτικής της. Έτσι ο γενικός δείκτης παραμένει στο στενό εύρος της διακύμανσης πέριξ της περιοχής των 900 μονάδων, με τους περισσότερους τίτλους να ακολουθούν το παράδειγμα του.

Η παραμονή

Σύμφωνα με την ανάλυση της Trader24 η πολυήμερη παραμονή μεταξύ 890-900 και η άρνηση των αγοραστών να ανεβάσουν προσφορές πάνω από εκεί υποδεικνύει τη σημασία του επιπέδου, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, τόσο τεχνικά όσο και ψυχολογικά. Για τη συνέχεια, κοιτάμε το θετικό momentum που έχει χτιστεί, και με κάτω όριο τις 889 μπορούμε να ελπίζουμε για μια γρήγορη βόλτα στις 910 ένα σημείο που ήδη έχει δώσει μεσοπρόθεσμο σήμα short και που είναι εν ισχύ από το άνοιγμα της συνεδρίασης της 5η Μαΐου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola ξεχωρίζει με το +2,65% που καταγράφει, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, Alpha Bank, Motor Oil, Titan, Quest, Εθνική, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Eurobank, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΛΠ, να κινούνται ήπια ανοδικά. Ο ΟΠΑΠ σημειώνει απώλειες 1,46% ασκώντας πιέσεις στην αγορά. Πτωτικά κινούνται και οι Μυτιληναίος και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών