Δεν θα προέρχεται από την εταιρεία ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, δήλωσε ο μεταβατικός επικεφαλής της εταιρείας, Χάουαρντ Σουλτς, στη Wall Street Journal.

Ο Σουλτς επέστρεψε για την τρίτη του θητεία στην κορυφαία θέση τον Απρίλιο μετά την αποχώρηση του προηγούμενου CEO, Κέβιν Τζόνσον. Παρά τις εικασίες από αναλυτές και επενδυτές, αρνήθηκε δημόσια ότι σχεδιάζει να παραμείνει στη θέση αυτή το φθινόπωρο, όταν θα οριστεί νέος διάδοχος. Ο Σουλτς είπε στην εφημερίδα ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει πλήρως από την ηγετική ομάδα της Starbucks μέχρι την επόμενη ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τον Μάρτιο του 2023.

Όποιος αναλάβει τα ηνία, θα κληρονομήσει μια επιχείρηση που εξακολουθεί να ανακάμπτει από την πανδημία, ιδιαίτερα στην Κίνα, ενώ «πονοκέφαλο» προκαλεί η μεγάλη προσπάθεια από baristas να συνδικαλιστούν στις ΗΠΑ. Η εταιρεία επίσης αναβαθμίζει τα καταστήματά της στη χώρα ώστε να εναρμονιστεί με τις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών για παραγγελία και παραλαβή προϊόντων εντός των καταστημάτων, ενώ θέτει και μια σειρά από φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας.

Επιθετική εκστρατεία κατά συνδικάτου

Ο Σουλτς διεξάγει μια επιθετική εκστρατεία ενάντια στην ίδρυση συνδικάτου, η οποία έχει επιβαρύνει τη μετοχή των Starbucks, καθώς έχει σημειώσει πτώση κατά 13% από τότε που ο ίδιος επέστρεψε στην εταιρεία.

Οι προσπάθειες ίδρυσης σωματείου μπορεί επίσης να είναι ο λόγος που η εταιρεία αναζητά «νέο αίμα».

Η προσπάθεια ίδρυσης σωματείου στα Starbucks αποτελεί σημείο τριβής. Οι εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στη δημιουργία συνδικάτου και το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων κατηγόρησαν την αλυσίδα για παράνομες αντεργατικές πρακτικές, τις οποίες η εταιρεία αρνήθηκε. Το Workers United, το σωματείο που υποστηρίζει τις προσπάθειες συνδικαλισμού των υπαλλήλων στα Starbucks, δήλωσε ότι η αλυσίδα καφέ παραβιάζει την ομοσπονδιακή εργατική νομοθεσία κλείνοντας οριστικά ένα κατάστημα όπου οι εργαζόμενοι συνδικαλίστηκαν, με τη εταιρεία να απαντά ότι το άνοιγμα και κλείσιμο καταστημάτων είναι μια συνηθισμένη τακτική στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή