Λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή της κρίσιμης πρότασης μομφής εναντίον του Μπόρις Τζόνσον, ομάδα κορυφαίων δωρητών των Τόρις αποφάσισε να πάρει θέση στην εσωκομματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει υπογράφοντας επιστολή υποστήριξης προς το πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Θυμίζουμε πως στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών, πάνω από 54 βουλευτές του κόμματος στράφηκαν επισήμως κατά του Μπόρις Τζόνσον ενεργοποιώντας έτσι τη διαδικασία για την διεξαγωγή πρότασης μομφής εναντίον του, απόψε στη Βουλή.

Με το κόμμα έντονα διχασμένο ανεξαρτήτως της έκβασης της ψηφοφορίας, οι κορυφαίοι οικονομικοί δωρητές του κόμματος θέλησαν να καταστήσουν σαφή την άποψη τους, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς τα μέλη της παράταξης που στηρίζουν οικονομικά.

Στην πρωτοβουλία υπέρ του Τζόνσον συμμετέχουν 22 μεγάλοι δωρητές, οι οποίοι από κοινού έχουν προσφέρει 18,5 εκατ. στερλίνες στο κόμμα από το 2019.

«Ο βρετανικός λαός χρειάζεται ισχυρή και σταθερή ηγεσία για να μας οδηγήσει τους δύσκολους αυτούς καιρούς» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή που υπογράφουν. «Ναι, υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Όμως το να ξοδεύουμε μήνες πολύτιμου χρόνου για μια αμφισβήτηση ηγεσίας θα ήταν ανόητο και κατά την άποψη μας δεν θα είναι κάτι που θα μας συγχωρήσει ο βρετανικός λαός».

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο λόρδος Κρούντας, ο λόρδος Μπάμφορντ, ο σερ Τόνι Γκάλαχερ (μεγιστάνας του κλάδου των ακινήτων), ο επιχειρηματίας και μεγαλοεπενδυτής Στιβ Μόργκαν και ο Σάιμον Ρούμπεν (σύμφωνα με τους Times, ο δεύτερος πλουσιότερος επιχειρηματίας της Βρετανίας).

Την ίδια ώρα αυξάνεται συνεχώς η λίστα των μελών της κυβέρνησης που βγαίνουν δημοσίως και τοποθετούνται υπέρ της παραμονής του Μπόρις Τζόνσον στην εξουσία. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως πιθανότατα ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία, όμως θα βγει από την διαδικασία ακόμη πιο αποδυναμωμένος, γεγονός που καθιστά απίθανη την παραμονή του στην Ντάουνινγκ Στριτ για πολύ καιρό ακόμη…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων