Μέσα σε δύο μέρες θα εκδίδονται τα εμπορικά σήματα σε τρεις μήνες από σήμερα. Αυτό εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στο Μητρώο Εμπορικών Σημάτων που στεγάζεται στο νέο κτίριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Ειδικότερα, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, «ενώ με την παλιά διαδικασία η έκδοση Εμπορικού Σήματος χρειαζόταν έως -το ανώτερο- έξι μήνες λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων, είμαστε ήδη στο 1/3 του χρόνου και ο στόχος είναι να φτάσουμε στις δύο ημέρες. Νομίζω ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας».

Τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΟΒΙ, Δημήτρης Χρόνης, ο γενικός διευθυντής Παναγιώτης Κανελλόπουλος και στελέχη του οργανισμού.

Όπως υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο ΟΒΙ, εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει αναλάβει με βάση το Νόμο 4796/2021, το σύνολο των αρμοδιοτήτων και την πλήρη ευθύνη για τα Εμπορικά Σήματα με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και την περαιτέρω προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον αναφέρεται ότι: «Η ύπαρξη μιας ενιαίας εθνικής αρχής διευκολύνει τη διαμόρφωση ομοιόμορφης και ενιαίας εθνικής πολιτικής για όλα τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Επιπρόσθετα, η υπηρεσιακή ενοποίηση και η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα Εμπορικά Σήματα στον ΟΒΙ συμβάλλει στη θεσμική εναρμόνιση της χώρας μας με την πρακτική όλων των υπόλοιπων χωρών.

»Η εγκατάσταση του μητρώου σημάτων σε νέα γραφεία του ΟΒΙ στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ήδη σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο. Στόχος είναι η επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών σε συνδυασμό με επαγγελματική αλλά και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση του συναλλασσόμενου κοινού».

Δηλώσεις

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτού το νέο κτίριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο οποίος έχει αναλάβει την διαδικασία της εκδόσεως των εμπορικών σημάτων.

»Πρόκειται για μεταρρύθμιση, η οποία συζητείτο για 35 χρόνια, και πλέον έγινε πράξη με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, των επιχειρήσεων, των ενδιαφερομένων. Ενώ με την παλιά διαδικασία χρειαζόταν έως – το ανώτερο – έξι μήνες λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων, είμαστε ήδη στο 1/3 του χρόνου και ο στόχος να φτάσουμε στις δύο ημέρες.

»Νομίζω ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας και ο κόσμος θα δει την τεράστια διαφορά την οποία πετύχαμε για την εξυπηρέτηση και την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρηματιών από αυτή τη σπουδαία μεταρρύθμιση».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος επεσήμανε: «Η μεταφορά της αρμοδιότητας των εμπορικών σημάτων από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, είναι μεταρρύθμιση, όπως ήδη ανέφερε και ο υπουργός, η οποία ήταν μακροχρόνιο αίτημα και της αγοράς.

»Αποδεικνύεται από τη σημερινή συνάντηση ότι έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, ότι αυτό θα ωφελήσει την επιχειρηματικότητα και σε κάθε περίπτωση στο τέλος θα ωφελήσει και τον καταναλωτή. Δεν έχει σημασία πράγματι ποιος ασκεί μία αρμοδιότητα, αρκεί αυτός που την ασκεί να είναι αποτελεσματικός με όρους αγοράς και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις