Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, έπειτα από 21 χρόνια, με τα πρώτα μηνύματα από τις κρατήσεις να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Το πρώτο ταξίδι ξεκινά την Κυριακή 19 Ιουνίου από το λιμάνι της Λεμεσού προς τον Πειραιά, ενώ το τελευταίο για τη σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, από Πειραιά.

Μιλώντας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλης Δημητριάδης, τόνισε πως όντως το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο το στοίχημα είναι να καταστεί η γραμμή βιώσιμη σε βάθος χρόνου.

«Τα μηνύματα από τις κρατήσεις για το καλοκαίρι είναι πολύ ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα από τους Κύπριους πολίτες, όμως είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει για μεγάλο διάστημα η σύνδεση και χωρίς την επιδότηση που παρέχουμε, χωρίς τα δεκανίκια του κράτους. Ως Κυπριακή Δημοκρατία κάναμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να πάρουμε το “πράσινο φως” από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είμαστε εδώ για τα πυροτεχνήματα και προσδοκία μας είναι η ανάδοχος εταιρεία να εντάξει στο μέλλον και άλλους προορισμούς όπως το Ισραήλ», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Δημητριάδης αναφέθηκε και στους χαμηλούς ναύλους της σύνδεσης Λεμεσός – Πειραιάς, τονίζοντας πως το δρομολόγιο που διαρκεί 30 ώρες είναι πολύ πιο οικονομικό από δρομολόγια μικρότερης διάρκειας εντός Ελλάδος.

H εταιρεία Scandro Holdings Ltd. ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την κάλυψη της σύνδεσης, υποβάλλοντας προσφορά 15,59 εκατ. ευρώ, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση επιδοτεί τη συγκεκριμένη γραμμή με 16,5 εκατ. ευρώ για μια περίοδο 3 ετών (5,5 εκατ. ευρώ ετησίως).

Σημειώνεται, επίσης, πως το δρομολόγιο θα πραγματοποιεί το επιβατικό οχηματαγωγό (Ro-Pax) κυπριακής σημαίας «DALEELA» που ναυπηγήθηκε το 1991.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News