Λογαριασμό στο Twitter απέκτησε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» μέσω του οποίου θα κοινοποιούνται οι εξελίξεις για την πορεία υλοποίησης των έργων και των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, από τον λογαριασμό  θα μπορούν να ενημερωθούν οι φορείς, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες για τον προγραμματισμό των επικείμενων προσκλήσεων, τους τρόπους χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων κ.λπ.

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Η παρουσία του «Ελλάδα 2.0» στο Twitter συνέπεσε με τα αποκαλυπτήρια από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την παροχή δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στις γυναίκες 50 έως 69 ετών, ενός εμβληματικού έργου του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αφορά 1,3 εκατ. γυναίκες.

Πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων

Το «Ελλάδα 2.0» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων. Περιλαμβάνει, συνολικά, 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις, που αναπτύσσονται σε τέσσερις πυλώνες και θα υλοποιηθούν με 30,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, ενώ υπολογίζεται ότι θα κινητοποιηθούν 60 δισ. ευρώ, συνολικά, σε επενδύσεις στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης
Στα «μαχαίρια» Πολωνία και ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, απειλή Polexit
Επικαιρότητα |

Το «αντάρτικο» της Πολωνίας, οι κυρώσεις της ΕΕ και η απειλή του Polexit

Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας θεωρεί ότι η Κομισιόν προσπαθεί να τη «στριμώξει» και, για τον λόγο αυτό, επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση – μην αποκλείοντας ακόμη και πρόταση μομφής κατά της φον ντερ Λάιεν.

Tράπεζες: Προς το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εξυγίανσης των ισολογισμών τους
Επιχειρήσεις |

Όλο και πιο κοντά στην εξυγίανση οι ελληνικές τράπεζες

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση