Πάνω σε κινούμενη άμμο βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και παραμένει σε θετικά εδάφη, δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά και ανακτήσει μέρος των μεγάλων χαμένων εδαφών του προηγούμενου διαστήματος.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,76% στις 829,13 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι λίγο πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που αποτυπώνει σήμερα τη μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα, όπως και ο όμιλος Τέρνα λόγω των επιχειρηματικών του εξελίξεων, συγκρατώντας την προσπάθεια ανάκαμψης που καταγράφουν οι περισσότεροι τίτλοι. Βέβαια, στη διελκυστίνδα αυτή, καθοριστικός παράγοντας είναι οι αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση, λόγω των αναταράξεων των αγορών.

Τεχνικά, σύμφωνα με την Trader24, ο Δείκτης έχει δώσει έξοδο από την περιοχή των 900, και μάλιστα σήμα short από τις 896, με ένα μεγάλο μέρος των εισηγμένων επίσης να ακολουθούν αρνητική εικόνα, μην αφήνοντας δικαιολογίες για θέσεις υπέρ κάποιας σημαντικής ανόδου.

Επίσης, η πολύωρη παραμονή πάνω στις 820 μονάδες επιβεβαιώνει και τη σημασία του -βραχυπρόθεσμης σημασίας- επιπέδου στήριξης των 820 (ΧΗ 818,56), χωρίς βεβαίως να αναιρείται πιθανή προσέγγιση των 813, που αν έρθει με απόκλιση ταλάντωσης θα αυξήσει τις πιθανότητες μιας αξιοπρεπούς ανοδικής αντίδρασης.

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΤΕ και Σαράντης σημειώνουν ισχυρά κέρδη πάνω από 3%, με τις Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Motor Oil, Εθνική, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Aegean και Quest, να κινούνται θετικά. Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα χάνει 3,34%, ενώ αρνητικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Titan, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες