Μπορεί η τέταρτη σεζόν του «Stranger Things», που «ανέβηκε» πρόσφατα στην πλατφόρμα του Netflix, να προκάλεσε αντιμαχόμενα σχόλια από τους φαν της σειράς, όμως το βέβαιο είναι πως το τραγούδι «Running Up That Hill» βγήκε απόλυτα κερδισμένο, βρίσκοντας απήχηση σε μια νέα γενιά.

Πραγματικά, 37 χρόνια αφότου πρωτοκυκλοφόρησε το τραγούδι από την Βρετανία τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Κέιτ Μπους, το «Running Up That Hill» βρέθηκε και πάλι στα βρετανικά charts και μάλιστα σε πολύ υψηλότερη θέση.

Κατά την αρχική του κυκλοφορία το τραγούδι, που βρισκόταν στο άλμπουμ «Hounds of Love», είχε φτάσει μέχρι την τρίτη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων και πιο εμπορικών μουσικών κομματιών της Βρετανίας. Όμως, η δημοφιλής, επιστημονικής φαντασίας αμερικανική σειρά έδωσε κυριολεκτικά νέα ζωή στο τραγούδι, φέρνοντας το σε επαφή με μια νεότερη γενιά φανς.

Τρία ρεκόρ

Έτσι, με την άνοδο του και πάλι στην κορυφή των charts, το τραγούδι κατέγραψε σήμερα τρία διαφορετικά ρεκόρ.

Έγινε το μακροβιότερο single που έφτασε στο νούμερο ένα των singles chart, καθώς έχει συμπληρώσει 37 χρόνια ζωής, με την ίδια την Κέιτ Μπους να γίνεται στα 63 της χρόνια η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα τραγουδίστρια που «πιάνει» κορυφή στα singles chart.

Επίσης με δεδομένο πως έχουν περάσει 44 χρόνια αφότου η Κέιτ Μπους είχε γιορτάσει και πάλι ένα νούμερο ένα στα βρετανικά chart, με το τραγούδι «Wuthering Heights», έγινε και η τραγουδίστρια με το ρεκόρ του μεγαλύτερου χρονικού κενού ανάμεσα σε δύο νούμερο ένα στα βρετανικά chart.

«Ο τρόπος με τον οποίο μια νέα γενιά από μουσικούς φανς έβαλαν το κλασσικό αυτό τραγούδι στις καρδιές τους πραγματικά εδραιώνει την θέση της Κέιτ ανάμεσα στους μεγάλους (τραγουδιστές) όλων των εποχών» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Official Charts Company, Μάρτιν Τάλμποτ.

Δυναμικό comeback και στο Billboard 

Η αναγεννημένη πορεία του τραγουδιού επεκτάθηκε και στα διεθνή chart. Το «Running Up That Hill» έχει εκτοξευτεί στην τέταρτη θέση του εβδομαδιαίου Billboard Hot 100. Στην πρώτη του κυκλοφορία το τραγούδι είχε φτάσει μέχρι το νούμερο 30. Αναλόγως «καλπάζει» στο διαδικτυακό streaming, όπως και στη λίστα των δημοφιλέστερων ραδιοφωνικών κομματιών του Billboard.

Σύμφωνα με στοιχεία του Spotify, o ρυθμός streaming του τραγουδιού αυξήθηκε κατά 8.700% κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, με την αύξηση ειδικά στην αμερικανική αγορά να εκτοξεύεται στο 9.900%. Το τραγούδι βρίσκεται «καρφωμένο» στις πρώτες θέσεις των αμερικανικών αλλά και παγκόσμιων chart της πλατφόρμας.

Η ίδια η Κέιτ Μπους σε γραπτή δήλωση της δήλωσε συγκινημένη για το πώς ένα νέο κοινό αγκάλιασε με θέρμη το τραγούδι της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus