Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι της SpaceX απολύθηκαν, αφού συνέταξαν και διένειμαν μία ανοιχτή επιστολή, στην οποία επέκριναν τον ιδρυτή της εταιρείας Ίλον Μάσκ.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι εν λόγω εργαζόμενοι ζητούσαν επίσης από τα υψηλόβαθμα στελέχη μία δραστική αλλαγή στην εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της SpaceX, Γκουίν Σότγουελ, έστειλε ένα email λέγοντας ότι η εταιρεία είχε ερευνήσει και «απολύσει έναν αριθμό υπαλλήλων που εμπλέκονταν με την επιστολή», ανέφεραν οι New York Times. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το email της Σότγουελ έκανε λόγο ότι οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στη διάδοση της επιστολής απολύθηκαν επειδή έκαναν το υπόλοιπο προσωπικό να αισθάνεται «άβολα, εκφοβισμό και θυμό επειδή η επιστολή τους πίεζε να υπογράψουν κάτι που δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις τους».

Η επιστολή, με τίτλο «μια ανοιχτή επιστολή προς τα στελέχη της SpaceX», που ήρθε στα χέρια του Reuters, ανέφερε ότι ο Μασκ αποτελούσε μια «αποδιοργάνωση και ντροπή» για την εταιρεία που ίδρυσε.

Παράλληλα, με λίστα τριών αιτημάτων οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την SpaceX μέσω της επιστολής να απομακρυνθεί «γρήγορα και πλήρως από το προσωπικό brand του Μασκ», ενώ επίσης ζητούσε από τη διοίκηση της εταιρείας να αναβαθμίσει το εργασιακό περιβάλλον, ώστε να μπορούν να αισθάνονται όλοι οι υπάλληλοι ίσοι. Τέλος, απαιτούσε να καταργηθούν όλες οι μορφές απαράδεκτης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή