Ο Ολυμπιακός αναχωρεί σε λίγες μέρες για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι ρυθμοί θ’ ανέβουν, με προφανή στόχο να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι σ’ επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι «μηχανές» δουλεύουν στο… φουλ εδώ και καιρό, σε ότι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τις κινήσεις των πειραιωτών για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

Τούτο άλλωστε φάνηκε εδώ και μέρες με τις ανανεώσεις συμβολαίων Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά αλλά η είδηση που έκανε πάταγο έχει να κάνει με τον Σίμε Βρσάλικο.

Ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων, Βαγγέλης Μαρινάκης «έκλεισε» δώδεκα χρόνια στο τιμόνι του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας και ο στόχος παραμένει ίδιος.

Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην κορυφή και να συνεχίζει την πορεία του έχοντας μεγάλα όνειρα και υψηλές βλέψεις.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν ότι η προσπάθεια των πρωταθλητών Ελλάδος στην υπόθεση Βρσάλικο δεν ήταν εύκολη.

Χρειάστηκε να γίνει μια μεγάλη υπέρβαση σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, καθώς ο Κροάτης μπακ είναι τεράστιο όνομα και η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο αλλά και με τη Εθνική ομάδα της χώρας του είναι εντυπωσιακή.

Είναι επίσης δεδομένο ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη στο μεγάλο λιμάνι κι αυτό θα φανεί άμεσα από τις κινήσεις που θα κάνουν οι πρωταθλητές.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα «ηνία» του συλλόγου τον Ιούνιο του 2010 και αυτά τα δώδεκα χρόνια οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει πολλές ηχηρές μεταγραφές.

Κινήσεις που προκάλεσαν αίσθηση, καθώς πρόκειται για παίκτες με τεράστια καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και πανηγύρισαν σπουδαίες επιτυχίες με τον Ολυμπιακό.

Και όχι μόνο παίκτες, αλλά και προπονητές, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις επιλογές που έγιναν για την άκρη του ερυθρόλευκου πάγκου.

Πάμε όμως να δούμε μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που έπιασαν λιμάνι και έκαναν την διαφορά για τους ερυθρόλευκους.

Η πρώτη χρονιά με Ιμπαγάσα – Ριέρα και φυσικά Βαλβέρδε

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε όπως προαναφέραμε το τιμόνι του συλλόγου από τον Ιούνιο του 2010 και έδειξε με το «καλημέρα» πως ήταν αποφασισμένος να κάνει μεγάλες μεταγραφές για να οδηγήσει τους πειραιώτες ξανά στην κορυφή.

Η απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα από την Λίβερπουλ είχε κάνει πάταγο καθώς ο Ολυμπιακός έδωσε σχεδόν έξι εκατ. ευρώ για να πάρει τον Ισπανό εξτρέμ από την αγγλική ομάδα.

Μεγάλη μεταγραφή όμως ήταν και ο Αριέλ Ιμπαγάσα, καθώς ο Αργεντίνος μέσος αποδείχθηκε «μαέστρος» των ερυθρόλευκων και βοήθησε πολύ τους πειραιώτες.

Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά παίκτες της αξίας του Μάρκο Πάντελιτς και του Ντένις Ρόμενταλ, οι οποίοι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 από τον Ολυμπιακό και ήταν «βαριά» ονόματα με σπουδαία καριέρα.

Κι επειδή αναφερθήκαμε στους πάγκους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κάνει το μεγάλο «κόλπο» με την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, δίνοντας ένα τεράστιο συμβόλαιο στον Ισπανό προπονητή.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε εκείνο το καλοκαίρι τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στην κορυφή.

Ο πολύτιμος Ορμπάιθ και ο Μακούν με τον Γέστε

Ο Ολυμπιακός επένδυσε στην ισπανική αγορά το καλοκαίρι του 2011 αλλά παράλληλα φρόντισε να κάνει σημαντικές κινήσεις σε όλα τα μέτωπα.

Η απόκτηση του Πάμπλο Ορμπάιθ αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ο Βάσκος μέσος έκανε τη διαφορά στην μεσαία γραμμή στο πλάνο του Βαλβέρδε.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν επίσης πάρει και τον Φραν Γέστε από την ομάδα των Βάσκων, έναν μέσο με σπουδαίες δυνατότητες, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος με τραυματισμό.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας η μεταγραφή του Ζαν Μακούν, καθώς ο Καμερουνέζος πήγε Πειραιά από την Πρέμιερ Λιγκ και δεν χωρά αμφιβολία πως βοήθησε τους ερυθρόλευκους.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενεργοποίησε την οψιόν απόκτησης των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς από τη Σεντ Ετιέν.

Ο μεγάλος Σαβιόλα, ο ηγέτης Τσόρι και ο Βάις

Ξεχωριστή θέση στις μεταγραφές του Ολυμπιακού έχει βέβαια ο Χαβιέρ Σαβιόλα, καθώς ο τεράστιος Αργεντίνος επιθετικός με μεγάλη καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013 και η μεταγραφή του έγινε θέμα συζήτησης στην Ευρώπη.

Μεγάλη κίνηση αποδείχθηκε και η απόκτηση του Τσόρι Ντομίνγκες, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός εξελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία των πειραιωτών και βήθησε πολύ τον Ολυμπιακό.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η μεταγραφή του Βλάντιμιρ Βάις αλλά και του Ρομπέρτο, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να παίρνει μεταγραφή από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι κινήσεις με χρώμα Μπαρσελόνα

Ο Ολυμπιακός έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα στην ισπανική αγορά και το καλοκαίρι του 2014 έγιναν δύο μεταγραφές που είχαν άρωμα Μπαρτσελόνα.

Από τη μία ένας παίκτης – μύθος, ο Ερίκ Αμπιντάλ ο οποίος μετά από τη Μονακό πήγε στον Πειραιά αλλά θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε και την μεταγραφή του Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος με σοβαρό τραυματισμό.

Ο μυθικός Καμπιάσο και ο «μπόμπερ» Ιντέγε

Όταν αναφέρεται κάποιος στον Εστέμπακ Καμπιάσο δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει την καριέρα του μεγάλου Αργεντίνου μέσου.

Ο Ολυμπιακός πήρε το καλοκαίρι του 2015 τον σπουδαίο αμυντικό μέσο, που είχε ζήσει στιγμές δόξας με Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι δικαιώθηκαν με την επιλογή τους.

Μεγάλη μεταγραφή ήταν βεβαίως και ο Μπράουν Ιντέγε, καθώς οι πειραιώτες απέκτησε τον διεθνή φορ από την Γουέστ Μπρόμιτς, δίνοντας περισσότερα από έξι εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ

Ο Γιάγια Τουρέ ήταν για χρόνια ο ηγέτης της Μάντσεστερ Σίτι και πολλές ομάδες μπήκαν στο «κόλπο» για την απόκτηση του.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια μεγάλη πρόταση στον παίκτη και ο Τουρέ επέστρεψε στους πειραιώτες, αν και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά.

Ωστόσο η μεταγραφή του Αφρικανού μέσου ήταν ένα μεγάλο «μπαμ» καθώς ο ευρωπαϊκός Τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με την απόκτηση του παίκτη από τον Ολυμπιακό.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας η μεταγραφή του Όσκαρ Καρντόσο στην ομάδα του λιμανιού, καθώς ο Παραγουανός σέντερ φορ είχε μεγάλη καριέρα στην Μπεφίκα.

Ποντένσε, Σα και Γκιγιέρμε

Πολύ σημαντικές ήταν επίσης οι μεταγραφές του Ντάνιελ Ποντένσε, του Ζοσέ Σα αλλά και του Βραζιλιάνου Γκιγιέρμε.

Οι δύο πρώτοι διαπρέπουν πλέον με την φανέλα της Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ ο Γκιγιέρμε πήρα μεταγραφή με μεγάλό συμβόλαιο στην πρώην ομάδα του Τσάβι.

Σπουδαία μεταγραφή ήταν φυσικά και αυτή του Ραφίνια, καθώς ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε να επιδείξει μια τεράστια καριέρα στην Μπάγερν Μονάχου, κατακτώντας πολλούς τίτλους με την γερμανική ομάδα.

Ο μεγάλος γκολτζής Ελ Αραμπί και ο Βαλμπουενά

Αναφερθήκαμε στον πρόλογο, στην παραμονή των Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά στην ομάδα του Πειραιά και οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες ήταν επίσης δύο μεγάλες μεταγραφές για τον Ολυμπιακό.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι υπήρξαν σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις και Ελλήνων παικτών που βοήθησαν πολύ τον Ολυμπιακό.

Παίκτες όπως ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Σιόβας, ο Σάμαρης, ο Χολέμπας και φυσικά η επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο δρόμο των μεγάλων μεταγραφών και ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό και το φετινό καλοκαίρι. Ο Βρσάλικο είναι το θέμα των ημερών και η συνέχεια θα έχει ξανά ερυθρόλευκο χρώμα.


Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport