Χρηματιστήριο Αθηνών: Παίζει άμυνα στις 830 μονάδες

Άλλη μία συνεδρίαση με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Παίζει άμυνα στις 830 μονάδες

Σταθερά πάνω από τις 830 μονάδες βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει να ελέγξει τις πιέσεις που δέχεται από την έναρξη των συναλλαγών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται στις 835,02 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,67%, με τον τζίρο όμως σε πολύ χαμηλά επίπεδα των 15 εκατ. ευρώ.

Άλλη μία συνεδρίαση με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα για το ΧΑ, το οποίο στην παρούσα έχει διευκολύνει στην ενεργοποίηση των αμυνών του, καθώς απορροφά καλύτερα την προσφορά. Οι πωλητές, μπορεί να κυριαρχούν, αλλά δεν επιλέγουν τη σφοδρότητα άλλων συνεδριάσεων, όταν οι άμυνες έπεσαν αμαχητί.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνω του 1% η πτώση

«Υπακοή» στον τεχνικό πτωτικό σχηματισμό

Έτσι το ΧΑ καταφέρνει να κρατήσει τις 830 μονάδες, ώστε να μη χάσει την απόσταση από την περιοχή αντίστασης των 850 μονάδων. Και σύμφωνα με την Trader24, η “υπακοή” στον τεχνικό πτωτικό σχηματισμό και η ανοδική αντίδραση που ήρθε από το κάτω όριο αυτού, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αγορά κινείται σε δευτερεύουσα κίνηση, που μεταφράζεται πρακτικά ως διστακτικές τοποθετήσεις.

Σε επίπεδο τίτλων, οι Λάμδα, Alpha Bank, Εθνική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Coca Cola, Aegean, Πειραιώς και Eurobank, δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 3,84%, με τον ΟΤΕ να είναι στο +1,09%.

OT Originals

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο