Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, διορθώνοντας μετά από μια καλή εβδομάδα, καθώς δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που προσπαθούν να βρουν αμυντικές θέσεις μετά από τη διολίσθηση τους στα εδάφη της bear market.

Διαβάστε επίσης: Απαισιόδοξες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,20% στις 31.438 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,30% στις 3.900 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,72% στις 11.524 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Morgan Stanley: Στο 60% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ 

Μετά τη σημερινή εικόνα αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι το ράλι ανόδου της προηγούμενης εβδομάδας ήταν μια αντίδραση, όπως συχνά συμβαίνει, σε bear markets. Άλλωστε, δεν υπάρχει ακόμη σαφής καταλύτης που να οδηγεί την αντίδραση, καθώς οι λόγοι της πτώσης του πρώτου εξαμήνου του έτους παραμένουν. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αμερικανικοί δείκτες οδεύουν προς το χειρότερο εξάμηνο πολλών ετών.

Μεγαλύτεροι χαμένοι 

Σε επίπεδο τίτλων, ο τεχνολογικός κλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο των απωλειών. Οι Electronic Arts και Take-Two Interactive σημείωσαν πτώση άνω του 3%, ενώ και η Best Buy έχασε περισσότερο από 4%. Απώλειες άνω του 4% και για την Etsy, μετά από την υποβάθμιση της από την Needham.Από την άλλη, οι μετοχές της BioNTech ενισχύθηκε σχεδόν 7% αφού η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου Covid-19  δημιουργεί μια βελτιωμένη ανοσολογική απόκριση έναντι αυτής της παραλλαγής  Omicron.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει η απόφαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ 

Η σημερινή εικόνα ήταν μια ευκαιρία για τους επενδυτές να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία και ξεπέρασαν το 5%. Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν κάνει μια σημαντική ανάκαμψη από τα χαμηλά στα μέσα Ιουνίου, αν και ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, εξακολουθεί να απέχει 19% από το υψηλό του 2022 και 18% από την αρχή του έτους.

Αστάθειας συνέχεια

Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνέχισαν να αξιολογούν εάν οι μετοχές έχουν βρει πάτο ή αν απλώς ανακάμπτουν για λίγο από τις συνθήκες υπερπώλησης. Οι μετοχές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ενισχύονται βραχυπρόθεσμα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε rebalancing των θέσεων και των συμμετοχών τους για το τέλος του τριμήνου.Ωστόσο, η αστάθεια της αγοράς δεν έχει τελειώσει ακόμη, δήλωσε ο αναλυτής μετοχών της UBS, Christopher Swann.  «Οι ανησυχίες που προκάλεσαν την πτώση του δείκτη σε bear market νωρίτερα τον Ιούνιο δεν έχουν εξαφανιστεί – συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, την απειλή της ύφεσης και τους πολιτικούς κινδύνους», είπε. «Ενώ το πιο πιθανό μεμονωμένο σενάριο, κατά την άποψή μας, θα περιείχε μια ήπια οικονομική προσγείωση και σταθεροποίηση της αγοράς, το κλίμα είναι πιθανό να παραμείνει αβεβαίο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street