Λίαν απαισιόδοξες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μέχρι την επόμενη χρονιά εμφανίζονται οι αμερικανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σχηματίζουν την ραχοκοκαλιά της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της JPMorgan Chase.

Διαβάστε επίσης: Morgan Stanley: Στο 60% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ 

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Βροχή αρνητικών εκτιμήσεων για υποχώρηση της οικονομίας σε ύφεση

Η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, που βασίζεται σε μελέτη τουλάχιστον 1.500 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έδειξε πως ένας χαμηλός αριθμός ρεκόρ επιχειρηματικών ηγετών του κλάδου δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των προβλημάτων στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Γιατί ενδεχόμενη ύφεση στις ΗΠΑ θα είναι σύντομη

Συγκεκριμένα, μόλις ένα 19% των επικεφαλής μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσε αισιόδοξο, σε σχέση με ένα 75% που κατέγραφε η αντίστοιχη περσινή έκθεση.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό, στα δώδεκα χρόνια που η JPMorgan Chase σχηματίζει μια τέτοια έκθεση, κάθε χρόνο.

Τα επίπεδα απαισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας εκτοξεύτηκαν στο 51%, από το 10%, ένα χρόνο πριν.

Μέγα πρόβλημα ο πληθωρισμός 

Νούμερο ένα πρόκληση για το 71% των ερωτηθέντων είναι ο υψηλός πληθωρισμός. Όμως, πολύ κοντά, στο 70% βρέθηκαν τα προβλήματα στην αγορά εργασίας, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πολλές κενές θέσεις εργασίας και δυσκολεύονται να προσελκύσουν νέο προσωπικό.

Πάντως, οι περισσότεροι (επτά στους δέκα) θεωρούν πως οι επιχειρήσεις τους θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και να παρουσιάσουν καλύτερες επιδόσεις την επόμενη χρονιά. Αναλόγως η πλειοψηφία δήλωσε πως περιμένει αυξημένα κέρδη για τις επιχειρήσεις τους την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή