Ρωσικό φυσικό αέριο ρέει ξανά στον αγωγό Turk Stream από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Μόσχας και Αθήνας).

Σύμφωνα με ενημέρωση της Gazprom, οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα η ροή φυσικού αερίου, που είχε διακοπεί από τις 21 Ιουνίου, να αποκατασταθεί.

Όπως σημειώνει ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, ο Turk Stream είναι ένας εξαγωγικός αγωγός από τη Ρωσία προς την Τουρκία που κινείται κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας. Έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει 31.5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου σε ετήσια βάση.

Μέσω του Turk Stream γίνονται οι παραδόσεις ρωσικού αερίου προς την Τουρκία και τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι εξαρχής η ΔΕΠΑ είχε σημειώσει ότι η διακοπή των ροών μέσω του Turk Stream δεν αναμενόταν να επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας καθώς παράλληλα συνεχιζόταν η τροφοδοσία της με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), αλλά και μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού. Παράλληλα, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, υπάρχουν υψηλά αποθέματα αερίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης