Ενισχύεται η τιμή του πολύτιμου μετάλλου, μετά την ανακοίνωση της G7 ότι θα απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού χρυσού.
Η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,4% στα 1.833,45 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κατά 0,3% στα 1.835,8 δολάρια.
«Η απόφαση της G7 θα αφομοιωθεί γρήγορα και η αγορά θα επιστρέψει στη διελκυστίνδα μεταξύ των υψηλότερων επιτοκίων και της πιθανότητας ύφεσης που σημαίνει ταχύτερες μειώσεις επιτοκίων», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Στήβεν Ίνες.
«Συνολικά, ο χρυσός παραμένει βυθισμένος στο μέσο του εύρους τιμών των 1.780-1.880 δολαρίων που ισχύει από τις αρχές Μαΐου και θα χρειαστούμε μια μεγάλη κατευθυνόμενη κίνηση από το δολάριο ΗΠΑ για να αλλάξει αυτή η δυναμική», λέει ο επικεφαλής αναλυτής στην OANDA, Τζέφρει Χάλει.
Το ασήμι σημείωσε άνοδο κατά 1,42% στα 21,41 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα διαπραγματευόταν αμετάβλητη στα 907,69 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 2,78% στα 1.928,5 δολάρια











![SpaceX: Η IPO που επισκίασε όλες τις άλλες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/elon-musk-1-scaled.jpg)












![Οι κυρώσεις για τις διαδικαστικές παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας [άρθρο 53 Ν.5104/2024] [Μέρος 9ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/05/taxes-1024x682-1.jpg)











