Αθέτησε να πληρώσει δάνειο αξίας άνω των 670 εκατ. δολαρίων το γνωστό κρυπτογραφικό hedge fund Three Arrows Capital (3AC). Το ανακοίνωσε η χρηματιστηριακή εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Voyager Digital  δηλώνοντας ότι το hedge fund απέτυχε να της αποπληρώσει δάνειο ύψους 350 εκατ. δολαρίων στο stablecoin USDC που είναι συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριo και 15.250 bitcoin, αξίας περίπου 323 εκατ. δολαρίων σε τρέχουσες τιμές.

Η κρίση φερεγγυότητας του 3AC έρχεται μετά από εβδομάδες αναταραχής στην αγορά κρυπτογράφησης, η οποία έχει διαγράψει αξία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum διαπραγματεύονται ελαφρώς χαμηλότερα το τελευταίο 24ωρο, ενώ απέχουν αρκετά από τα ιστορικά τους υψηλά. Εν τω μεταξύ, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης ανέρχεται σε περίπου 950 δισεκατομμύρια δολάρια, από περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στο αποκορύφωμά της τον Νοέμβριο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Crypto: Χάκερς έκλεψαν 100 εκατ. δολάρια από τη γέφυρα blockchain Horizon

Η Voyager δήλωσε ότι προτίθεται να επιδιώξει την ανάκτηση των χρημάτων από την 3AC και τόνισε ότι η πλατφόρμα συνεχίζει να λειτουργεί και να εκτελεί τις εντολές και τις αναλήψεις των πελατών. Η διαβεβαίωση αυτή είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να περιοριστεί ο φόβος μετάδοσης της κρίσης «Εργαζόμαστε επιμελώς και ταχέως για την ενίσχυση του ισολογισμού μας και επιδιώκουμε επιλογές ώστε να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις ρευστότητας των πελατών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Voyager, Στήβεν Ελριχ.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Έρχεται το «χρυσό ρούβλι» – Το crypto που θα παρακάμψει τις κυρώσεις

Η Voyager διαθέτει περίπου 137 εκατ. σε δολάρια ΗΠΑ  αλλά και περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι έχει πρόσβαση σε 200 εκατ. δολάρια σε μετρητά και USDC, καθώς και σε 15.000 bitcoin (318 εκατομμύρια δολάρια) από την Alameda Ventures.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto