Στη δημιουργία «Λέσχης για το Κλίμα» μέχρι το τέλος του έτους προχωρούν οι ηγέτες της G7. Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση δεσμεύτηκαν για «έναν οδικές μεταφορές απαλλαγής σε μεγάλο βαθμό από τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030» καθώς και για «έναν πλήρως ή κατά κύριο λόγο απαλλαγμένο από άνθρακα τομέα ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035».

Διαβάστε επίσης: G7: Οι ηγέτες συμφώνησαν να μελετήσουν την επιβολή ανώτατων τιμών στη ρωσική ενέργεια

Επιπλέον, οι ηγέτες δήλωσαν ότι θα δώσουν προτεραιότητα σε «συγκεκριμένα και έγκαιρα βήματα προς τον στόχο της επιτάχυνσης της σταδιακής κατάργησης της εγχώριας ασύδοτης ενέργειας από άνθρακα».

Διαβάστε επίσης: G7: Πέντε δισ. δολ. για την επισιτιστική ασφάλεια

Η συνάντηση κορυφής πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο σημαντικών γεωπολιτικών και οικονομικών αναταράξεων, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στη σκιά των ασταθών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η σύνοψη του ανακοινωθέντος αφορούσε την τρέχουσα κατάσταση των αγορών ενέργειας, ενώ έκανε αναφορά και σε πιθανή εφαρμογή ανώτατων ορίων τιμών στο μέλλον.

«Θα λάβουμε άμεσα μέτρα για να διασφαλίσουμε τον ενεργειακό εφοδιασμό και να μειώσουμε τις αυξήσεις των τιμών που οφείλονται στις έκτακτες συνθήκες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης πρόσθετων μέτρων, όπως ανώτατα όρια τιμών», αναφέρεται.

«Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να καταργήσουμε σταδιακά την εξάρτησή μας από τη ρωσική ενέργεια, χωρίς συμβιβασμούς στους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς μας στόχους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης