Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης υποχωρούσαν την Τετάρτη μετά την αιφνιδιαστική υποχώρηση του πληθωρισμού στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας αυξάνοντας τις προσδοκίες για λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ.

Διαβάστε επίσης: Ακολουθώντας τον κύκλο του πληθωρισμού

Οι τιμές καταναλωτή στο γερμανικό κρατίδιο υποχώρησαν κατά 0,1% τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκαν κατά 7,5% σε ετήσια.

Στοιχεία από την Ισπανία, ωστόσο, έδειξαν ότι ο πληθωρισμός δωδεκάμηνου αυξήθηκε στο 10,2% τον Ιούνιο, για πρώτη φορά πάνω από 10% από το 1985, από 8,7% τον προηγούμενο μήνα.

«Είναι μάλλον πολύ νωρίς για να προεκτείνουμε πριν από τους αριθμούς της ευρωζώνης την Παρασκευή, αλλά αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο καμπής που θα μπορούσε να μετριάσει την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε ο Rohan Khanna, ερευνητής στρατηγικής στην UBS. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου υποχωρούσε 9 μονάδες βάσης στο 1,545% αφού έφτασε σε υψηλό σχεδόν μίας εβδομάδας στο 1,673% την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Ο κίνδυνος για τις τράπεζες από το δημόσιο χρέος είναι πραγματικός ή deja-vu;

Σύμφωνα με την Commerzbank, ακόμη και μια «μικρή αστοχία στον επερχόμενο εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης θα μετατόπιζε πραγματικά το κλίμα, με τους μετριοπαθείς της ΕΚΤ πιθανότατα να κάνουν δεύτερες σκέψεις ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης».

Οι αποδόσεις των ομολόγων

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων εκτινάχθηκαν κατά περίπου 20 μονάδες νωρίτερα στην εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών για την εξέλιξη του πληθωρισμού.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε κατά 6,5 μονάδες βάσης στο 3,6%, με τη διαφορά απόδοσης έναντι του γερμανικού 10ετούς στις 201 μονάδες βάσης, ενώ η ελληνική 10ετία κινείται αυτή την ώρα στο 3,82%, από το υψηλό του 4,65% που βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα. Αναλυτές αναμένουν όπως ανέφερε το Reuters ότι το spread θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιούλιο, με τις αγορές να θέλουν να δουν πόσο αξιόπιστο είναι το εργαλείο κατά του κατακερματισμού πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για τις τιμές.

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ από 6μηνα έντοκα

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ από την έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,45%, αυξημένη κατά 48 μονάδες

βάσης σε σχέση με απόδοση -0,03% στις αρχές του μήνα. Το αντληθέν ποσό περιλαμβάνει μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 112,5 εκατ. ευρώ.

Ο συντελεστής κάλυψης αυξήθηκε στο 2,49 από 2,07 στην προηγούμενη δημοπρασία. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders