Με θετικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να ανατρέπει αρχικές απώλειες σχεδόν 0,9%, παρά το γεγονός ότι οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας έχουν επηρεάσει τις τοποθετήσεις σε τίτλους ανάπτυξης.
Διαβάστε επίσης Δύσκολα θα αποφευχθεί παγκόσμια ύφεση Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,56% στις 31.119 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,21% στις 3.828 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,08% στις 11.190 μονάδες.
Διαβάστε επίσης: Γερμανικό σχέδιο για να γίνουν πιο ελκυστικές οι μετοχές Η αγορά ετοιμάζεται να κλείσει το χειρότερο πρώτο εξάμηνο του έτους από το 1970, χωρίς μάλιστα να έχει εντοπίσει ακόμη το κατώτατο μέρος της τρέχουσας bear market. Η ανησυχία για την επιβράδυνση της οικονομίας και τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων ήταν οι βασικοί καταλύτες της πτώσης του πρώτου εξαμήνου του 2022, ενώ και οι φόβοι για ύφεση αυξάνονται.«Αναμένουμε σημαντική αστάθεια αυτό το καλοκαίρι, με βραχυπρόθεσμα ράλι που ακολουθούνται από σημαντικές πτώσεις», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής μετοχών της Wells Fargo, Christopher Harvey. «Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν θα διατηρήσει ένα ράλι έως ότου πιστέψει ότι η Fed θα μεταβεί από έναν ρυθμό σύσφιξης 50-75 μ.β. σε μια πιο συνηθισμένη αύξηση 25 μ.β.».

Το χειρότερο εξάμηνο από το 1970 

Ο S&P 500, ο οποίος υποχωρεί περίπου 20% το 2022, βρίσκεται σε καλό δρόμο, ώστε να κλείσει για το χειρότερο πρώτο εξάμηνο του έτους από το 1970, όταν ο δείκτης έχασε 21,01%. Εν τω μεταξύ, σε τριμηνιαία βάση, τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 βρίσκονται σε καλό δρόμο για τη χειρότερη επίδοσή τους από το 2020. Ο Nasdaq οδεύει προς τη χειρότερη τρίμηνη περίοδο από το 2008.Σε επίπεδο τίτλων, η Carnival υποχωρεί 9% αφού η Morgan Stanley μείωσε στο μισό την τιμή στόχο της μετοχής και δήλωσε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να μηδενιστεί ενόψει ενός άλλου σοκ ζήτησης. Η ανάλυση παρέσυρε άλλες μετοχές του κλάδου της κρουαζιέρας χαμηλότερα. Η Royal Caribbean χάνει 5,6% και η Norwegian Cruise Line Holdings σημειώνει πτώση 5,4%.Επίσης, οι μετοχές της Bed Bath & Beyond κατρακυλούν περισσότερο από 20% αφού η εταιρεία δεν ικανοποίησε με τις επιδόσεις της στο μέτωπο των κερδών και των εσόδων τριμήνου, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της θα παραιτηθεί.Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Cleveland, Loretta Mester, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο, εάν οι οικονομικές συνθήκες παραμείνουν οι ίδιες μέχρι τότε.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street