Ένα νέο σχέδιο για να καταστήσουν τις  χρηματοοικονομικές αγορές της Γερμανίας πιο ελκυστικές στους επενδυτές και να βελτιώσουν την πρόσβαση νεόφυτων επιχειρήσεων σε νέα κεφάλαια, ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Ευκολότερη πρόσβαση επενδυτών σε εταιρικές πληροφορίες μέσω της ESAP

Ανάμεσα στα μέτρα, είναι η μείωση του μίνιμουμ απαιτούμενου σε κεφάλαια για να δρομολογηθεί μια δημόσια εγγραφή στο γερμανικό χρηματιστήριο, από τα 1,25 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ αυξάνεται σημαντικά το αφορολόγητο στην αξία των μετοχών από τα 1.440 ευρώ στα 5.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ποιος μπορεί να είναι ο πραγματικός νικητής στους ενεργειακούς πολέμους 

Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται και η απλοποίηση των όρων που διέπουν τις εταιρείες ειδικού σκοπού SPACs

«Οι μετοχές δεν είναι κάτι που αφορούν τους εκατομμυριούχους. Οι μετοχές απευθύνονται σε εκατομμύρια απλού κόσμου» εξήγησε ο Κρίστιαν Λίντνερ.

«Θέλουμε να κάνουμε την Γερμανία την κορυφαία έδρα για τις start ups και τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας πως για τον σκοπό αυτό θα διευκολυνθούν οι διαδικασίες και οι απαιτήσεις για την πρόσβαση στις αγορές χρήματος και τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάρκο Μπούσμαν, ανακοίνωσε την απλοποίηση του νομικού πλαισίου για την κατοχή μετοχών, που μάλιστα και θα ψηφιοποιηθεί, ώστε να αντιμετωπιστεί το.. χαρτομάνι που απαιτείται σήμερα. Θα πρέπει στη Γερμανία «να σταματήσουμε την “ερωτική” μας σχέση με το χαρτί» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το νέο πλαίσιο εκτιμάται πως θα τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή