Στο ίδιο μοτίβο της διαπραγμάτευσης πέριξ των 820 μονάδων κινήθηκε και σήμερα, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς δεν έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει τους αγοραστές, παρά τις ελκυστικές αποτιμήσεις του.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,21% στις 822,15 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 67 εκατ. ευρώ.

Επενδυτική ανασφάλεια

Οι εγχώριοι αναλυτές δεν σταματούν να υπενθυμίσουν ότι τεχνικά ο γενικός δείκτης πρέπει να ανέλθει πάνω από τις 850 μονάδες προκειμένου να προσελκύσει αγοραστές, καθώς συντηρεί σε ισχύ το αρνητικό σενάριο, σε όλους τους ορίζοντες. Έτσι, το σενάριο της κίνησης προς τις 800 μονάδες παραμένει ως το επικρατέστερο, με την αντίδραση να αναζητείται μετά από ένα ακόμη δίμηνο κατά το οποίο μεγάλοι τίτλοι βρέθηκαν και πάλι σε χαμηλά αρκετών ετών.Μετά τη μεγάλη πτώση της Δευτέρας, η αγορά αναλώνεται στη διατήρηση των επιπέδων, απόρροια της επενδυτικής ανασφάλειας που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στην πλειονότητα των διεθνών. Από την άλλη, ένας καταλύτης που μπορεί να αλλάξει την πορεία τους αναμένεται να είναι κάποια παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία όμως δεν αναμένεται πριν από τις 20 Ιουλίου.Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Δείκτης παραμένει οριακά πάνω από τις 820 μονάδες και μην επιτρέποντας να προστεθεί κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση, σύμφωνα με την Trader24, που τον θέλει να κινείται προς το ψυχολογικής σημασίας όριο των 800 μονάδων, εντός μιας ξεκάθαρης πτωτικής δίμηνης τάσης, και πάντα σε συνάφεια με το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Eurobank, Aegean, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και Coca Cola βρέθηκαν στο επίκεντρο των απωλειών, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Titan. Στον αντίποδα, η Motor Oil κέρδισε 3,12%, με τις Alpha Bank και ΔΕΗ να σημειώνουν κέρδη 2,60% και 2,33% αντίστοιχα. Θετικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Quest και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών