Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την προοπτική της οικονομίας εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για ύφεση.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,158% και του 30ετούς κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,277%.

Πλησιάζοντας στο τέλος του δεύτερου τριμήνου στο κλίμα της αγοράς συνεχίζουν να κυριαρχούν η ανησυχία για την επιβράδυνση της οικονομίας και η επιθετική αύξηση επιτοκίων από την Federal Reserve.

Αν οι οικονομικές συνθήκες δεν αλλάξουν, τότε η Federal Reserve στην επόμενη συνεδρίασή της τον Ιούλιο, θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκιά της  κατά 75 μονάδες βάσης, υποστήριξε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, προσθέτοντας ότι η ίδια θα υποστηρίξει αυτό το ποσοστό.

H αγορά επίσης αναμένει την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ  στο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Πάουελ, μιλώντας πριν μια εβδομάδα στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόνισε ότι η δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να περιορίσει τον πληθωρισμό  είναι «άνευ όρων» αλλά ενέχει επίσης τον κίνδυνο υψηλότερης ανεργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές