Με μικρές διακυμάνσεις κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα πρόσημα να είναι μοιρασμένα, αποτυπώνοντας την επιλεκτικότητα των χαρτοφυλακίων σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,05% στις 824,32 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 33 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Στα ύψη οι αποδόσεις στις ΗΠΑ

Μετά τη μεγάλη πτώση της Δευτέρας, η αγορά αναλώνεται στη διατήρηση των επιπέδων, απόρροια της επενδυτικής ανασφάλειας που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στην πλειονότητα των διεθνών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Δείκτης παραμένει οριακά πάνω από τις 820 μονάδες και μην επιτρέποντας να προστεθεί κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση, σύμφωνα με την Trader24, που τον θέλει να κινείται προς το ψυχολογικής σημασίας όριο των 800 μονάδων, εντός μιας ξεκάθαρης πτωτικής δίμηνης τάσης, και πάντα σε συνάφεια με το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ελεγχόμενη η ανάγκη ρευστοποιήσεων

Συνυπολογίζοντας δε και τα κόκκινα ταμπλό στη Wall Street , μπορούμε ευχερώς να αναγνώσουμε μια συντονισμένη ανάγκη ρευστοποιήσεων, που τουλάχιστον στο ΧΑ είναι άκρως ελεγχόμενη, καθώς ο Δείκτης μας χάνει “μόλις” 7,35% στο εξάμηνο, εν αντιθέσει -επί παραδείγματι- με τον S&P 500 που χάνει 20% και τον Nasdaq 100 που χάνει 29% στο εξεταζόμενο διάστημα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Eurobank και ΟΛΠ δέχονται σημαντικές πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Coa, Jumbo, Alpha Bank και Ελλάκτωρ. Από την άλλη, η ΔΕΗ κερδίζει 2,52%, με τον ΟΤΕ και τον ΑΔΜΗΕ να σημειώνουν κέρδη 1,72% και 1,27% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών