Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, αποτυπώνοντας το εύθραυστο κλίμα που κυριαρχεί παγκοσμίως, καθώς πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,6%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει κατά 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,35% στις 7.297 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,04% στις 13.095 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,58% στις 6.050 μονάδες.

Οι αγορές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, καθώς ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την αποδοχή ως μέλη της Σουηδίας και της Φινλανδίας μετά την επίλυση των ενστάσεων από την Τουρκία.

Τα βλέμμα στη Σίντρα

Επίσης, η εστίαση σήμερα θα είναι και στο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Σίντρα της Πορτογαλίας, με τις αγορές να αναζητούν στοιχεία για τις προθέσεις σχετικά με τη στήριξη της οικονομίας. Ήδη η ΕΚΤ επεξεργάζεται ένα εργαλείο για την αποτροπή του κατακερματισμού στην ευρωζώνη, οι λεπτομέρειες του οποίου θα επηρεάσουν τις αγορές.

Στα μακρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Ισπανία ξεπέρασε το 10% για πρώτη φορά από το 1985. Ειδικότερα, ο δείκτης έφτασε στο 10,2% τον Ιούνιο, από 8,7% τον Μάιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές