Με απώλειες άρχισαν το νέο τρίμηνο οι ασιατικές αγορές, με τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ιαπωνίας να αντισταθμίζουν τα θετικά στοιχεία της εργοστασιακής δραστηριότητας στην Κίνα.  Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,75% και ο Topix έχασε1,48%, ενώ η Fast Retailing σημείωσε 3,45%.

Το κλίμα στους μεγάλους κατασκευαστές της Ιαπωνίας επιδεινώθηκε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης – S&P: Χάθηκαν 8,2 τρισ. δολάρια σε έξι μήνες

Οι κατασκευαστές

Ο βασικός δείκτης για το κλίμα των μεγάλων κατασκευαστών έφτασε στις 9 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όπου βρισκόταν στις 14 μονάδες.

«Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή μια σειρά από προκλήσεις που κυμαίνονται από το αυξανόμενο κόστος των εισροών έως τις ασταθείς συνθήκες προσφοράς», δήλωσε ο Stefan Angrick, ανώτερος οικονομολόγος στο Moody’s Analytics. «Πολλά από αυτά, φυσικά, έχουν να κάνουν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα», πρόσθεσε.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε επίσης με πτώση 1,4%, και ο Kosdaq έκλεισε 2,35% χαμηλότερα. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν χαμηλότερα παρά τα θετικά στοιχεία στο μέτωπο της μεταποίησης. Το Shanghai Composite υποχώρησε 0,18%, ενώ ο Shenzhen Component έχασε 0,14%.

Ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών Caixin/Markit για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, πάνω από το επίπεδο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Τον Μάιο, ο δείκτης ήταν στις 48,1 μονάδες, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 50,1.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές