Μόνο λίγες ώρες κράτησε η ανοδική προσπάθεια στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον διολισθαίνει προς τις 800 μονάδες, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία του πληθωρισμού τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,56% τις 805 μονάδες, οδεύοντας πλέον ολοταχώς για τη δοκιμασία του ψυχολογικού ορίου.

Διαβάστε επίσης – Πληθωρισμός: Νέο ρεκόρ σε Ευρωζώνη και Ελλάδα τον Ιούνιο

Η δοκιμασία των 800 μονάδων ήταν θέμα χρόνου για μια αγορά η οποία στερείτο κάποιου θετικού καταλύτη το τελευταίο διάστημα και σίγουρα τους τελευταίους μήνες. Οι πωλητές κυριαρχούν ακόμη και στις συνεδριάσεις που υπάρχει κάποια ανοδική διάθεση, ενώ και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα επιβαρύνει κι άλλο τη διστακτικότητα.

Διαβάστε επίσης – Απώλειες με χαμηλό τζίρο στο ΧΑ

Πτωτικό σπιράλ

Σύμφωνα με την Trader24, η πολυήμερη ραστώνη που έχει παρατηρηθεί ενδέχεται να αφαιρέσει αξία από οποιαδήποτε ανοδική προσπάθεια, ενώ αν συνυπολογίσουμε την αρκετά βαριά συμπεριφορά των λοιπών μεγάλων χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, δύσκολα μπορούμε να διαφύγουμε από αυτό το πτωτικό σπιράλ. Επίσης, κρατάμε τις αποτυχημένες ενδοσυνεδριακές προσπάθειες της 21ης, 23ης, 24ης και 27ης Ιουνίου να προσπελαστούν οι 845 μονάδες, καθότι οριοθετείται πλέον το πτωτικό momentum από αυτές, με το σενάριο των 790 να είναι υπαρκτό.

Σε επίπεδο τίτλων, από τη μία είναι το -3,80% του ΟΤΕ και από την άλλη το +2,30% της Coca Cola, η οποία μαζί με τη ΓΕΚ Τέρνα προσπαθούν να υψώσουν αναχώματα. Ωστόσο, οι ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς, Titan, ΟΛΠ, Jumbo, Μυτιληναίος και ΑΔΜΗΕ δέχονται μεγάλες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Σαράντης, Aegean, Alpha Bank, Quest και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών