Διευρύνθηκαν οι απώλειες στη μετοχή της εταιρείας ανακαινίσεων χώρου (NYSE:RH), καθώς η διοίκηση περιέκοψε για δεύτερη φορά στον ίδιο μήνα (!) τις προβλέψεις για την επερχόμενη καθαρή κερδοφορία. Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει ήδη τη σημαντική αδυναμία της εταιρείας να διατηρηθεί σε ανταγωνιστικό ρυθμό, τιμωρώντας τη μετοχή στο ταμπλό της Νέας Υόρκης με ένα 6μηνιαίο -60%, ενώ μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση ξεπούλησαν μέχρι και στο -9,9%.

Η δύσκολη συγκυρία στην οποία βρέθηκε η μετοχή αποτυπώνεται αφενός από την παραμονή επί μακρόν σε αρνητική περιοχή, στην οποία είχε εισέλθει κάτω από τα 500 δολάρια, αφετέρου από την καθαρή πτωτική φάση του 2022, η οποία δείχνει να επιμένει τουλάχιστον μέχρι τη ζώνη υποδοχής των 187 δολαρίων, από όπου αναμένονται κάποιες διερευνητικού χαρακτήρα αγορές, τουλάχιστον μέχρι το άνω όριο των 270.

Για το α’ τρίμηνο, παρά το ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει αυξημένα έσοδα κατά 6% σε τριμηνιαία βάση στα 958 εκατομμύρια δολάρια, δεν μπόρεσε να πείσει τους μετόχους να μειώσουν τον ρυθμό ρευστοποιήσεων, με το επίσης αυξημένο κατά 36% κέρδος των 200 εκατομμυρίων να καίγεται στη φωτιά των πληθωριστικών πιέσεων. Η ανύπαρκτη μερισματική πολιτική της εταιρείας κόστισε περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν και ο χαμηλός λόγος τιμής προς κέρδη ανά μετοχή στο 9,52 δεν στάθηκε ικανός να αναχαιτίσει τη μανία των πωλητών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News