Συνέχεια στην πτωτική πορεία δίνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού και της ανάπτυξης, εν μέσω αυξήσεων επιτοκίων, συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,9%, με το κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,58% στις 7.127 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,81% στις 12.680 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 5.917 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η FDJ σημειώνει απώλειες 8% αφού η Citigroup υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της γαλλικής εταιρείας λοταρίας από «αγορά» σε «πώληση».

Στον αντίποδα, η σουηδική εταιρεία ακινήτων SBB, κερδίζει περισσότερο από 5% μετά τη δημοσίευση κατάστασης ταμειακών ροών του 2021.

Διαβάστε επίσης: Πώς χάθηκαν 8,2 τρισ. δολ. σε έξι μήνες από τον S&P

Το κλίμα των αγορών παραμένει αρνητικό καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης και οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, ωθώντας τις κεντρικές τράπεζες να ξεκινήσουν επιθετική νομισματική πολιτική τροφοδοτώντας τους φόβους για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Την ίδια ώρα, ότι αναμένουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρχίσει σήμερα τη διαδικασία αγοράς ομολόγων από χώρες της Νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη λήξη του γερμανικού, γαλλικού και ολλανδικού χρέους, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαφορές μεταξύ των χωρών και του κόστους δανεισμού τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής