Στην επανεκκίνηση «το συντομότερο δυνατό» του διμερούς εμπορίου δια αέρος συμφώνησαν Τουρκία και Αρμενία. Οι δύο πλευρές, που προσπαθούν να χαράξουν μια «νέα σελίδα» στη μεταξύ τους σχέση μετά από χρόνια αντιπαλότητας, συμφώνησαν στο πλαίσιο συνομιλιών μεταξύ ειδικών αντιπροσώπων να κάνουν ένα πρώτο βήμα για μια νέα αρχή.

Η Τουρκία εργάζεται για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, σε συντονισμό με το Αζερμπαϊτζάν, από τον Δεκέμβριο. Οι δύο γειτονικές χώρες πραγματοποίησαν έναν τέταρτο γύρο συνομιλιών στη Βιέννη την Παρασκευή, μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών τους εδώ και πολλά χρόνια, τον Μάρτιο.

Ανοίγουν συνοριακά περάσματα

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα και το Ερεβάν συμφώνησαν επίσης να επιτρέψουν στους πολίτες τρίτων χωρών να διασχίζουν τα κοινά τους σύνορα «το συντομότερο δυνατό» και αποφάσισαν να κινήσουν την απαραίτητη διαδικασία για το σκοπό αυτό.

Οι ειδικοί απεσταλμένοι συζήτησαν επίσης άλλα πιθανά βήματα για την «πλήρη εξομάλυνση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν