Στην επανεκκίνηση «το συντομότερο δυνατό» του διμερούς εμπορίου δια αέρος συμφώνησαν Τουρκία και Αρμενία. Οι δύο πλευρές, που προσπαθούν να χαράξουν μια «νέα σελίδα» στη μεταξύ τους σχέση μετά από χρόνια αντιπαλότητας, συμφώνησαν στο πλαίσιο συνομιλιών μεταξύ ειδικών αντιπροσώπων να κάνουν ένα πρώτο βήμα για μια νέα αρχή.

Η Τουρκία εργάζεται για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, σε συντονισμό με το Αζερμπαϊτζάν, από τον Δεκέμβριο. Οι δύο γειτονικές χώρες πραγματοποίησαν έναν τέταρτο γύρο συνομιλιών στη Βιέννη την Παρασκευή, μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών τους εδώ και πολλά χρόνια, τον Μάρτιο.

Ανοίγουν συνοριακά περάσματα

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα και το Ερεβάν συμφώνησαν επίσης να επιτρέψουν στους πολίτες τρίτων χωρών να διασχίζουν τα κοινά τους σύνορα «το συντομότερο δυνατό» και αποφάσισαν να κινήσουν την απαραίτητη διαδικασία για το σκοπό αυτό.

Οι ειδικοί απεσταλμένοι συζήτησαν επίσης άλλα πιθανά βήματα για την «πλήρη εξομάλυνση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι συλλογές NFT θα ρυθμίζονται όπως τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του νόμου MiCA της ΕΕ
CoinDesk |

Οι συλλογές NFT θα ρυθμίζονται όπως τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του νόμου MiCA της ΕΕ

Τα NFTs που αποτελούν μέρος μιας συλλογής θα πρέπει να εφαρμόζουν τους νέους κανόνες κρυπτογράφησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπούν στην προειδοποίηση των επενδυτών για τους κινδύνους