Η Ελλάδα είναι και φέτος ο πρώτος ξένος προορισμός στις προτιμήσεις των Ιταλών για τις θερινές διακοπές τους. Σύμφωνα με την ιταλική Τουριστική Ένωση Confturismo και την Εμπορική Ένωση Confcommercio, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο τουρισμός προς τη χώρα μας, στην δεύτερη η Ισπανία και στην τρίτη η Γαλλία.

Δύο στους 10 Ιταλούς θα βγουν εκτός συνόρων

Συνολικά, φέτος θα πάνε διακοπές 28 εκατομμύρια κάτοικοι της Ιταλίας. Το 20% στο εξωτερικό, και το 80% εντός εθνικών συνόρων. Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, πρώτη στις επιλογές των Ιταλών που επιλέγουν τον εσωτερικό τουρισμό είναι η Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, ενώ ακολουθούν η Σικελία, η Τοσκάνη, η Σαρδηνία και η Καλαβρία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η τουριστική κίνηση, συνολικά, στην Ιταλία φέτος πρόκειται να φτάσει στο επίπεδο του 2019 και υπάρχουν, μάλιστα, αρκετές πιθανότητες να προκύψουν ακόμη θετικότερα στοιχεία.

Το 73% των πολιτών που θα πάνε διακοπές τον Ιούλιο έχει κάνει ήδη την σχετική κράτηση, ενώ για τον Αύγουστο το σχετικό ποσοστό είναι στο 65%.

Άκρως εντυπωσιακή η πορεία του Ιουνίου στο Νότιο Αιγαίο

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η ζήτηση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου για την τρέχουσατουριστική χρονιά στις διεθνείς αγορές, κάτι που φαίνεται και από τις προγραμματισμένες απευθείας διεθνείς αεροπορικές αφίξεις που σημειώθηκαν τον μήνα Ιούνιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα στοιχεία των αφίξεων στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου (Μυκόνου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω, Καρπάθου), δεν είναι άτοπος ο ισχυρισμός ότι οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών την τουριστική χρονιά του 2022 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, θα ξεπεράσει και τα επίπεδα του 2019, αποτέλεσμα της επιτυχούς στρατηγικής και διαχείρισης του προορισμού κατά την γεμάτη προκλήσεις διετία τηςπανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%