Ένα ακόμα πλήγμα για την αγορά κρυπτονομισμάτων της Δευτέρα, μετά την απόφαση του δανειστή crypto, Vauld, να διακόψει όλες τις αναλήψεις, τις συναλλαγές και τις καταθέσεις στην πλατφόρμα της. Επίσης, όπως διευκρίνισε η εταιρεία διερευνά πιθανές επιλογές αναδιάρθρωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vauld, Darshan Bathija, αναφέρε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει «οικονομικές προκλήσεις» λόγω «άστατων συνθηκών της αγοράς, των οικονομικών δυσκολιών των βασικών επιχειρηματικών μας εταίρων που μας επηρεάζουν αναπόφευκτα, και του τρέχοντος κλίματος της αγοράς» που έχει οδηγήσει τους πελάτες να αποσύρουν περισσότερα από 197,7 εκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα από τις 12 Ιουνίου.

Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη δήλωσε ότι συνεργάζεται με τους οικονομικούς και νομικούς της συμβούλους για να «διερευνήσει και να αναλύσει όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων πιθανών επιλογών αναδιάρθρωσης, που θα προστατεύουν καλύτερα τα συμφέροντα των μετόχων της Vauld».

Διαβάστε  επίσης – Προστασία από τους πιστωτές του στις ΗΠΑ αναζητά γνωστό hedge fund

Δεν άντεξε τις πιέσεις

Η κίνηση της Vauld να σταματήσει τις αναλήψεις έρχεται λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου ο CEO της Bathija είπε ότι η εταιρεία «συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως παρά τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς». Σε μια ανάρτηση ιστολογίου της 16ης Ιουνίου, ο Bathija είπε ότι οι αναλήψεις «διεξάγονται ως συνήθως και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Το χειρότερο τρίμηνο της δεκαετίας

Αλλά η Vauld έγινε το τελευταίο θύμα της βουτιάς στις τιμές των κρυπτονομισμάτων φέτος. Το Bitcoin είχε τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοσή του από το 2011 το δεύτερο τρίμηνο. Δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων στο τρίμηνο.

Οι στρεβλώσεις του συστήματος

Όπως αναφέρει το CNBC το κραχ της αγοράς έχει αποκαλύψει στρεβλώσεις σε μια σειρά από έργα κρυπτονομισμάτων και επιχειρηματικά μοντέλα . Τον Μάιο, το αλγοριθμικό stablecoin terraUSD κατέρρευσε συμπερασύροντας και το αδελφό του token luna . Εν τω μεταξύ, το σημαντικό hedge fund κρυπτονομισμάτων Three Arrows Capital έπεσε σε ρευστοποίηση μετά την αθέτηση δανείου άνω των 660 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Voyager Digital.

Οι εταιρείες δανεισμού κρυπτογράφησης όπως η Vauld αντιμετώπισαν προβλήματα ρευστότητας. Ο Celcius τον περασμένο μήνα διέκοψε τις αναλήψεις για πελάτες επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες αγοράς».

Ο Vauld είπε ότι βρίσκεται «σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές» στην εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News