Άλλη μια μέρα απομένει για τους δικαιούχους του επιδόματος ηλεκτρικού ρεύματος να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass.

H πλατφόρμα κλείνει αύριο (5 Ιουλίου) ενώ μέσα σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν και οι πληρωμές με ποσά από 18 έως και 600 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Power Pass: Βήμα – βήμα η επιστροφή ρεύματος έως 600 ευρώ

Η επιστροφή μέσω επιβαρύνσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να λάβει κάποιος 600 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, εφόσον το οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 45.000 ευρώ (καθαρά) θα πρέπει να έχει επιβαρυνθεί με…ρήτρα αναπροσαρμογής 1.000 ευρώ για την πρώτη του κατοικία στο εξάμηνο Δεκεμβρίου – Μαϊου.

Διαβάστε επίσης: Power Pass: Τι ισχύει με την αλλαγή κατοικίας

Ουσιαστικά το ποσό υπολογίζεται στη βάση της συνολικής ρήτρας αναπροσαρμογής του εξαμήνου μετά την αφαίρεση επιδοτήσεων από το κράτος και τους παρόχους. Αν η επιβάρυνση είναι περιορισμένη και η επιδότηση θα είναι μικρή. Συγκεκριμένα για επιβάρυνση 30 ευρώ (το ελάχιστο όριο πάνω από το οποίο το κράτος καλύπτει το 60% της επιβάρυνσης), η επιδότηση θα είναι μόλις 18 ευρώ.

Ενδεχόμενο μικρής παράτασης

Πάντως, δεν αποκλείεται νέα μικρή παράταση 2 ημερών ώστε να μη μείνουν απέξω όσοι πρέπει πριν την υποβολή της αίτησης να έχουν κάνει τη φορολογική τους δήλωση.

Πρόκειται κυρίως για όσους έχουν μεταβολές στη κύρια κατοικία τους το διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 31 Μαΐου του 2022, οι γονείς με φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και όσοι υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.

Ενοίκιο

Για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορούν μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό η υποβολή της αίτησης οικονομικής ενίσχυσης γίνεται από έναν εκ των γονέων ή κηδεμόνων ο οποίος δηλώνει στον Πίνακα 6 της φορολογικής δήλωσης ενοίκιο που πληρώνει για κατοικία παιδιού της οικογένειας που σπουδάζει στο εσωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει με το πλαφόν

Για την υποβολή αίτησης θα πρέπει προηγουμένως ο γονέας ή κηδεμόνας να έχει υποβάλει οριστικά δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 και να έχει δηλώσει στον Πίνακα 6 της φορολογικής δήλωσης ενοίκιο που πληρώθηκε για κατοικία παιδιού της οικογένειας που σπουδάζει στο εσωτερικό και τον αντίστοιχο αριθμό παροχής ρεύματος.

Ο αιτών πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος κατά την 1η Μαΐου 2022, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη επιδότησης είναι η δήλωση του αριθμού ΙΒΑΝ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια