Ισχυροί είναι οι κλυδωνισμοί που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, στη σκιά της πτώσης του ευρώ σε χαμηλά 20ετίας, καθώς πλέον οι φόβοι της ύφεσης έχουν αυξηθεί απότομα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,8%, με το κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 3,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,13% στις 7.077 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 2,59% στις 12.443 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 2,48% στις 5.806 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Με… φόρα κάτω από τις 800 μονάδες

Σε επίπεδο τίτλων, η Dechra Pharmaceuticals κερδίζει πάνω από 4% αφού η RBC αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της σε «outperform». Στον αντίποδα, η Rheinmetall σημειώνει βουτιά άνω του 12% αφού η Deutsche Bank ανέφερε ότι υπάρχουν αρνητικές προοπτικές για τα επερχόμενα αποτελέσματα του γερμανικού αμυντικού γίγαντα για το δεύτερο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Οι μετασεισμοί στην αγορά κρυπτονομισμάτων χτυπούν την πόλη του

Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης ProSiebenSat.1 υποχωρούν περισσότερο από 9% αφού η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση σε «sell» από «neutral».

Αυξημένοι οι φόβοι για ύφεση

Οι ευρωπαϊκές αγορές όχι μόνο δεν κατάφεραν να αναπτύξουν μια ανοδική δυναμική, αλλά οι φόβοι για πιθανή ύφεση είναι πλέον ιδιαίτερα αυξημένοι, προκαλώντας σημαντικές πιέσεις τόσο στους μετοχικούς δείκτες, όσο και στο ευρώ. Ο κίνδυνος της ύφεσης θα υποχρεώσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει πιο αργά στην αύξηση των επιτοκίων, αφήνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία υψηλές.

Στα μάκρο της ημέρας, αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι η παραγωγή θα μειωνόταν 0,3%.

Η παραγωγή από τον μεταποιητικό κλάδο αυξήθηκε κατά 0,8% τον Μάιο, η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε 0,4% και η ενεργειακή παραγωγή μειώθηκε 4,6%.

Επίσης, ο οικονομικός δείκτης Sentix του Ιουλίου έδειξε ότι το ηθικό των επενδυτών σε όλες τις 19 χώρες της ευρωζώνης έχει βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, υποδεικνύοντας μια «αναπόφευκτη» ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές